Ben TR'in zengin bir ulke oldugunu söylemedim. Bulgaristan bize niye uçuz olsun, Bulgaristan Avrupa birliginde ve Avrupa birligine göre fiyatlaniyor. Sen hangi birliktesin? Avrupada bir kaç ülke disinda cok super zengin rahat ülke yok siz her avrupa ülkesini Almanya gibi saniyorsunuz ama yaniliyorsunuz.
https://www.veripie.com.tr/turkiye-i...nda-63-sirada/
Bir ülkede zekali insanlarin sayisi az ise, o ülke gelisir mi? Ne zaman Hans'in ilgi alani ile Hasan'in ilgi alani birbirlerine yakin olmaya baslarsa bilki o zaman o ülke vatandaslarinin basarilari sayesinde kalkinir.
Ben bunu söylüyorum ve bu tartismayada nokta koyuyorum.
Valla milli geliri bizden daha düşük olan bir sürü ülkede tanıdığım var hepsinin altında en kötü 2016-2017 passatlar var. Bakın günün ihtiyacı arabayı bile lüks görüyoruz bu ülkede, telefon bile lüks oldu, benzin almak bile lüks oldu
Sorun şu asgari ücret her ülkede zor yeter ay sonu zor getirilir ama başka ülkelerde adam etini yiyerek sütünü içerek, son model iphone alarak, eski olmayan bir arabaya sahip olarak zor getirir.
Türkiyede ise asgari ücreti bitirmek için kirada oturmak yeterli. Yemeye içmeye gerek yok. Ya belirli bir zümreden olduğunuz için tuzunuz kuru olmalı gelir düzeyi olarak ya da yurtdışında yaşıyor olmalısınız başka seçenek gelmiyor aklıma hala suçu ülke vatandaşlarına buluyorsunuz