Hindistanlı bir yazılımcı saatlik 15-20$ civarında çalışıyor. Güncel kurdan +500₺ ediyor, bahsettiğiniz bu platformda hala 2000₺'ye yaparım abi abi diye dolaşanlar var.
Burada bir proje için 2-3 bine lise öğrencisi ile anlaşıp sonra işimi yapmadılar diye ağlayan bir sürü insan var.
Evet Hindistanlıların devri bitti çünkü eskiden ucuz işçi gücüydü artık değil. Artık Türkiye'de yapılan yazılım işleri Hindistan'ın 3'te belki 5't biri fiyatına düştü.
Türkiye'de yaşayan 100 kişiden anca 1-2 tanesi bahsettiğim fiyatlardan global'e iş verir.
Bu arada belki 10 tane Hindistanlı ile çalışmışımdır, Codecanyon gibi yerlerden ürünlerini almışımdır hepsinden daha iyi kod yazıyorum. Adamlar sürümden kazanıcaz diye bam güm yazıyorlar..
Yapılan yazılımların kalitesini anlayacak kadar bilgim olsa yazılımcı aramazsın zaten o yüzden boş Hindistanlı övücülüğü yapmayın, yaptıkları işleri biliyorum..
Bana indianlardan daha iyi yaptigin globalde ses getirmis basarili olmus cigir acmis bir tane projeni burda paylasta gorelim kim bos ovuculuk yapiyormus ? Bana bir tane firma yazilimci goster dunyada basari saglamis sagdan soldan copy yapip al ben yaptim demeyen bir turk firmasi goster ? Bana Google veya bilinen firmalara is yapmis basari getirmis bir tane turk yazilimci goster ? Her gun konusuyorum adamlari elestirdigim zamanlarda oldu bak bu kisi senden daha iyi fiyat veriyor daha iyi isler cikartmis dedigimde senin gibide bogurmuyor herkes yazilimci olsaydi kim kime is yapacakti bos muhabbeti birak bunu benden daha iyi biliyorsun sen misket oynarken adamlar yazilimin dilini yaziyordu

arayan degil aranan birisi oldugunu goster sen cok iyi yazilimci olsaydin projelerini duyardik veya senide tanirdik tanimadigimiza gore bosuna kendini ovme dahada yazmayacagim vaktimi tartisarak kaybedemem iste sirf bu yuzden bile turklerle calismak istemiyorum neredeyse bizi dovecekler bak iki muhabbet etmeye gelmiyorsunuz o yuzden Bana gore indianlar candir sen kime is yaparsan yap Bana yapamayacagin asikar dostum isin gucun rast gelsin

neredeyse adamlarin yaptiklarindan ogrenip onlardan daha iyiyim dedin ya iyi guldurdun beni