Efsaneyim66 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklisin Almanyadakilerin 99%u Trdekiler gibi dolar aliyor uzun vade yatirimi.
Almanyayi kiyaslicaksan Alman gibi çalisacak ve Alman gibi düsüneçeksin. Almanlar hak yiyen bir millet degil, yatirim yaptiklari zamanda sabirla bekleyen bir millettir. Ben yatirim yaparim ama iki günde panikleyip satarim, ama Alman öyle degil, disiplin var her konuda ticaret olsun spor olsun sanayi olsun oturmus bir sistem var, trafikte daha yesil yanmadan arkadan öküz gibi kornaya basan bir millet yok, yaya geçidinde adamlara saygisizlik yapipta ezecek kadar deli gibi sürende yok.
50lilk yolda 150 gitmeye calisan bir millette yok.

Yani kisaca isin özeti, Hans'i bizle kiyaslamadan önce Hans'in cabalarina bakalim ondan sonra gelip kiyaslama yapalim.

Ha bide o bahsettigin ülkeler pkk, fetö, tekkeci, süleymancisi, çerkezi, türkü, kürdü, ermenisi, yunani, alevisi, sünnisi, siasi, suçusu buçusu basörtü kavgasi, kilik kiyafet ile ugrasmadiklari için bu haldeler.
Daha ben ömrümde bir kere bile olsun müslümanim diye saldiriya ugramadim, ama Türkiyede kaç tane kapalisi açigi birbirini yiyor. Sonra vay ülke neden gelismiyor. Gelismez tabi hepsinin beyni felç olmus.
Tamam hocam Almanyayı kriter dışı bırakalım, bizimle kıyaslayacak bir ülke değil bunu kabul ettim.
Gürcistan, Bulgaristan, diğer gelişmemiş bir sürü ülkenin para birimi neden bizden değerli peki?
ne gibi bir katma değerleri mevcut, sürekli Türkiyede üretim yok, katma değerimiz yok, dünya çapında markamız yok diyoruz, saydığım ülkelerin neyi var?

Toprağımızdan bereket fışkırıyor, Dünyanın en çok vergi alınan ülkesiyiz peki neden ekonomi sürekli kötüleşiyor?