Hocam benim yapmadığımı kim söyledi sana bir tane lisanssız kullandığım yok... Hatta hiç gerek olmamasına rağmen maintenance mode eklentisini bile lisansını alıp kullanıyorum.. Anlatmaya çalıştığım şey bunlar değil.. Enter'a bastığın andan sitenin cevap verdiği ana kadar birkaç saniye beklemesinden bahsediyorum...
Wordpress woocommerce
Önemli olan kullanılan eklenti ve temaların lisanslı olup olmaması değil hocam.
Her tema ve eklenti maalesef düzgün kodlanmıyor. Yada çok fazla sorgu çalıştırıyor. Porto da bunlardan birisi. Çok fazla özelliği var.
Ben de Partdo teması kullanıyorum ve memnunum. Sitemde cache bile yok. Cache yapsam çok daha iyi olacak. Çok da fazla eklenti var. Hatta 34 de etkin eklentim var.
Nasıl WP ile E-ticaret yönetenler bu sorunları yaşamıyor? Almanya'da yaşayan ve E-ticaret yapan tanıdığımın SEO/Reklam yönetimine destek veriyordum Wordpress alt yapısında neler çektiğini çok iyi bilirim.
Çözüm; Türkiye ise IKAS, Global ise Shopify. Türkiye içinde Shopify kullanabilirsiniz ama sorun çözümleri biraz maliyetli olabilir, Wordpress veya Opencart gibi sistemlerle can çekişmeye gerek yok.
Temayı vvarez değilde parayla almak, eklentileri lisanslı kullanmak optimizasyon değildir.
Sunucudaki servislerin önce optimizasyon yapılması gerek, sonrasında ise yazılım tarafında. Cloudflare gibi outsource servislerle de desteklenebilir.
En önemlisi ise 2005 yılından bu yana hosting sektöründe bir fiil olan biri olarak, Wordpress'den e-ticaret yazılımı olmaz. Olmamalı.
Kolay gelsin.
Bu söylediklerinize maalesef katılmıyorum. Hem TR de hem de dünyada hatırı sayılır ciro elde şirketler de Woocommerce kullanıyor. Doğru tema, optimize edilmiş sunucu ile çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Ha binlerce ürün olur, çok ciddi satışlar yaparsınız, o zaman sql aşırı şişebilir.
Özel yazılımlarda da istediğiniz bazı özellikleri bulamayabilir, mecburen ya eklenti satın almak yada astronomik fiyatlar ödeyip düzenleme yaptırmak zorunda kalırsınız.
Shopify da kullanacaksanız kesenin ağzını açmak zorundasınız.
Sonuç olarak ciddi kazanç elde edeceğiniz bir proje ise Shopify i deneyebilirsiniz. Aksi halde fiziksel sunucu, litespeed, litespeed optimizasyon ile güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.