Trajikomik mi desem komik mi desem bilemedim, olay şöyle;

Müşterimizle cuma günü pahalı bir dedektör üzerinden pazarlık yaptık 220 bin tl son olabilecek rakamı söyledim ve kapora gönderilirse günlük verebileceğim rakam dedim
+ beyfendi bu son rakam günlük kur değişiyor bugün yatırırsanız para makinayı sizin için ayırırım
- tamam ben size gece 12 de cevap vereceğim
ses seda yok 3 gün sonra arıyor
- ben kaporayı göndereceğim size ama o makinayı almayacağım 110 bn dediğiniz makinayı alacağım
+ tamam ama kur farkı yansıtacağız 112 bin oldu
- ben geliyorum dükkana konuşuruz
neyse adam atladı geldi. istanbulda distribütörde makina var, kapora alacağız gidip teslim alıp paramızı alıp cihazı teslim edeceğim. buraya kadar tamam.
Adam sabah 9 da bi oturdu saat 1 oldu halen konuşuyoruz, neyse işimiz bu, yemek çay derken distribütör aradı ve makinayı sattığını söyledi (sonuçta benden somut bir cevap alamadı) bu sürede de adama sürekli soruyorum "abi bakın karar verin bu makinanın sıfırı Türkiye'de şu anlık sadece 2 tane var, bunun ödemesini yapalım makinayı ayırsınlar" ama adam hiç oralı değil, halen pazarlığın pazarlığının pazarlığını yapıyor.
şimdi satıldı deyince, diğer makina da ana bayimden gelecek onu da otobüse verecekler sabah bende. ama ödemesini yapmam gerekir.
- yok ben sana nasıl güveneceğim ödeme yapmam
+ tamam, makinanın fiyatını dolar olarak pazarlığı bitirelim, akşamdan sabaha dolar 20 olursa sizin kazancınız 35 olursa sizin zararınız.
- ben 500 lira veririm sabah makinayı alırım
+ zaten para kazanamayacağım fiyat verdim bu şekilde kabul edemem

adam kalktı, yok ben almayacağım, kötü yorum yapacağım sosyal medyada şöyle yapacağım böyle yapacağım çıktı gitti.

almaması gerçekten dolar kuru yüzünden benim kazancım fakat bir şeyi almaya karar verdiysen gönderirsin ödemeni, alırsın faturasını ertesi gün de makinanı alırsın imzanı atarsın konu biter. sen 5 saat pazarlık yap sonra şartları da sen koy. aldığın makina dolarla satılıyor ben ne yapayım.

uzun yazdım kusura bakmayın enteresan işler işte.