Arkadaşlar e-ticaret projemiz için son 2 aydır ondan fazla firma gezdim.. En yüksek özelliklerdeki VDS'lerinden satın aldım. Her birini iade ettim ve en sonunda en azından müşteri hizmetlerinden çok çok memnun olduğum için güzelnet'e geri döndüm..
Öncesinde birkaç tane forumda optimizasyon alanında saygın kullanıcılardan sitemi incelemelerini rica ettim ki kırmadılar sağolsunlar burdan onlara da teşekkür ediyorum. Genel olarak herkesten aynı şeyleri duydum kullandığın tema çok kötü kodlanmış vs.. Ki kullandığım tema da lisansına sahip olduğum Porto temasıydı. Codecanyon'da en iyilerden birisidir hem satış hem reyting anlamında.. Neyse baktım olmuyor gittim yeni bir tema da satın aldım Elessi. Henüz sadece boş wp ve ihtiyacım olacak birkaç premium plugin var ki her biri lisanslı.. Temayı kurdum ancak demosunu bile import etmedim.. Yani anlayacağınız site şuanda bomboş sayılır..
Fakat url'yi adres çubuğuna yazıp enter'a bastığım andan itibaren karşı sunucunun cevap verip siteyi açmaya başlaması birkaç saniye alıyor. Üstelik denediğim tüm sunucularda bu sorun var bir tane istisna görmedim. Evet ping aldıktan sonra BAZEN hızlıca açılıyor ancak site bomboş şuan ürünler eklenip dolduğunda muhtemeldir ki sitenin açılması da uzun sürecek.. Bu arada eski kullandığım VDS, VPS'lerde WPRocket vardı ve beş kuruşluk işe yaramıyordu yeni hostingte onu da Litespeed olan bir pakete geçirip çözdüm. Fakat sorunlar çözülmedi..
Şimdi e-ticaret işinin doğası gereği bu web sitesi hafif olamaz yüzlerce ürün olacak haliyle binlerce ürün fotosu bu imkansız.. Fakat benim sitemin 1000 katı yüke sahip siteler çat diye bir saniyede açılıyor.. Sırf bu nedenle optimizasyon laflarına da inanamıyorum artık.. Belli ki çoooook temelde bir sorun var burada.. Henüz proje daha yeni yeni adım atmaya başlayacağı için gidip Cloudways, Hetzner gibi firmaların ödeme yüklerinin altına giremiyorum ama en sonunda kafam atıcak gidip alıcam yıllık parasını ödeyip.. Fakat merak ettiğim şey şu arkadaş WP ile e-ticaret sitesi yöneten kimse bu sorunları yaşamıyor da bir ben mi görüyorum? Ya da bir ben mi umursuyorum..
Biri bana şu işin aslını söylesin bende defolup gidip alayım Cloudways'ten vs.. Artık cidden çok sıkıldım bu işten..