tecrübelerimden yola çıkarak bir kaç öneri yapacağım.
1- saç kurutma makinaları çoğu oteldeki aşırı derecede dandik hiçbir şeye yaramıyor ben erkek halimle azcık uzun saçlarımı kurutamıyordum kadınları düşünemiyorum o yüzden saç kurutma makinaları önemli.
2- su, içecek ,yiyecek bulundurma otel butik ise gece su sorunu çekebiliyoruz 2 otelde bu sorunu yaşamıştım aşağı inip su istediğimde olmadığını söylediler petrole kadar yürüyüp almıştım. O yüzden normal şartlar altında satışınız yok ise bile bir dolabı içecek ve atıştıracak bisküvi vs ile doldurabilirsiniz. (odalarda buzdolabı vardır zaten olmazsa ayrı sorun öyle otelde kalmaz kimse)
3- kahvaltı dahil ise gerçek bir kahvaltı olsun ismini kahvaltı diye koymayın öteki türlü olunca kötü bir izlenim bırakıyor.
4- kesinlikle olması gerekenleri eksik bırakmamanız (kulak çöpü , sabun , şampuan, tuvalet kağıdı, havlular) ve isteğe bağlı ürünleri hızlıca tedarik edebilmeniz diş fırçası, macun vs gibi ürünler hatta bunları ekonomik durumunuza göre varsayılan bırakabilirsiniz.
5-günümün boş vakitlerinde otel odasında durmaktansa otelin lobisini kullanmayı tercih ederim kullanışlı bir lobi veyahut bahçe olursa sizi birkaç adım öne taşır. (gittiğim bi otelde havuz başında kahvaltı vardı bahçe gibi bir yerde tüm otel kahvaltıdan sonra kafe gibi kullanıyordu çay sigara vs derken kaliteli vakit geçirebiliyorduk , başka bir oteldede lobi kısmında kendi kahvemi alıp çalışabileceğim alanlar vardı)
6-en çok tartıştığım konulardan biri bu fiyat politikası aradığımda farklı fiyat alıyorum internettte farklı fiyat aradığımda adam örnek 3000 diyor ama internette sitelerde komisyon ödemelerine rağmen fiyat 2200 oluyor ben onlara internet fiyatını söyleyince olmaz öyle şey var ise alın gelin diyolar internetten ödememi yapıp gidiyorum.
7- en önemlisi güler yüzlü olmanız.
Not: ben genelde butik otelleri tercih edip sadece konaklama için kullanan tiplerdenim gece yatar sabah kahvaltımı yapıp çıkarım o görüşlerimi onun üzerine belirttim otelleri tatil için kullananların başka istekleri olabilir sauna jakuzi gibi o da otelinizin konumu ve türü ile ilgilidir.
Bekara oda vermeme konusunda ise bir şey diyemem daha önce öyle bir sorunla karşılaşmadım ben o sizin prensiplerinizle ve hedef kitlenizle alakalı