Etsy’de düz dropshipping yapmak yasak. X pazar yerinden alıp Etsy’de satmaya çalışırsanız hesabınız kapatılacaktır. El yapımı, üretiminde makine kullanılmamış ya da kişiselleştirilmiş (özel tasarım t-shirt vb.) ürünler üreten satıcılardan ürünler bulduktan sonra onları dropshipping modeliyle satabilirsiniz.

Amazon’da ise dropshipping yapmak YouTube,tiktok vb. platformlarda anlatıldığı kadar basit değil. YouTube’a bakınca herkes milyonlar kazanıyor. Amazon’da dropshipping kurallarına göre yapılırsa serbest. Dropshipping yaparken kullanacağınız tedarikçiler önemli. Amazon’dan Amazon’a dropshipping yaparsanız (çoğu drop’a başlayan Amazon satıcısı böyle başlıyor) şanslı değilseniz Amazon sizden bir süre sonra 3 ürüne ait fatura isteyecek ve hesabı kısıtlayacaktır (suspend). Amazon kendi faturasını suspend attığında kabul etmez. Siz de bu faturaları temin edemeyeceğinizden hesabınızı açamayacaksınız. Sürdürülebilir iş modeli olarak yapmak istiyorsanız Amazon harici tedarikçiler bulmanız gerekiyor ya da risk alıp her an hesabınızın kapatılma tehlikesini de düşünerekten Amazon’dan Amazon’a drop yapacaksınız.

Freelancer olarak Amazon danışmanlığı yapıyorum en azından benim gözlemlediğim durum bu. Eğitim kısmına gelirsekte ilk başta YouTube’da iyice araştırın sonrasında eğitimlere bakarsınız.