çoğu cpu vermiyor ve eski makina kullanıyor
Müşterilerin çoğunun bunun farkında olduğunu düşünmüyorum veya farkında olanlarda fiyat odaklı yaklaşıyor konuya.
Son 2 aydır ondan fazla firmadan vds, vps alımı yapmış ve her birini iade etmiş birisi olarak üzülerek söylemeliyim ki Türkiye'de genel olarak hosting sektörünün kalitesizliği içler acısı.. Teknoloji dünyasında işlerin fiyat/performans odaklı ilerlediğini de göz önüne alırsak sanırım yabancılar ile bizdekileri sadece fiyat olarak kaşılaştırıp eziliyor demek çok adil olmasa gerek.. Örneğin Hetzner'den bir sunucu alırken kimsenin hizmet kalitesi konusunda en ufak şüphesi olmuyor değil mi? Ya da destek konusunda.. Sadece ekonomisine uyup uymadığını düşünüyor..
Elbette sektörün içindeki firmalar için milyon tane değişken vardır.. Benim yorumladığım kadar basit değildir o işler.. Ancak fark etmez sonuçta müşteri aldığı hizmete ve memnuniyetine göre davranır.. Ona göre para ödemeye rağzı olur..
Dediklerinize katılıyorum, diğer yandan bunun temel sebebi birçok müşterinin uygun fiyatlı VDS kullanmak istemesi ve sektördeki firmaların düşük fiyat politikası.
Yüksek kalite hizmet verebilmek için belirttiğim özellikte bir VDS'in minimum aylık 100 TL olması gerekiyor.
Haklısınız, güvenilir firmalar zaten çoğunlukla sektördeki öncü firmalar. Onlar da hala eski makineleri kullanmaya devam ediyorlar. Yani kalite/hizmet sürekli ters orantı oluyor bizde. Yurtdışında ise hem son nesil cihazlar kullanılıyor hem de hizmet konusunda çok iyiler.
Söylediklerinize katılıyorum, katkınız için teşekkürler.