Bilmiyorsan çok konuşma 3 kuruş para derken ne demek istiyosun bilmiyorum ama okuyan herkesten daha çok para alıyorum demişim bir doktordan da fazla kazanıyorum.
Buradaki sorun doktordan fazla para kazanıyor olman değil. Bu kazancın sürekliliği ve gelecek garantisi. Aileler temel olarak kısa vadeli değil, uzun vadeli düşündükleri için senin adına garanticidir.
Nasıl kazanıyorsun bu parayı bilmediğim için bu konunun ucunu çok açamam ama sana şöyle bir örnek vereyim. Geçen yıl Google Ads ile ciddi anlamda kafa patlatıp uğraşan bir arkadaşım vardı. Yurtdışında yaşıyor kendisi. Bir ara "kanka işi bırakıp yanıma gelsene ya senin ayda kazandığını günlük alıyorum ben burda" tarzında bir şey demişti. 3-5 ay sonrasını öngörebildiğimden buna bozulmadım. Düşündüğüm gibi de oldu geçen borç istiyor benden

Çünkü method patlar, eşik zorlaşır, o olur bu olur ben illa illegal işlerden de bahsetmiyorum bu arada. Internetten kazandığın para bugün akarken yarın kesilebilir, doldurmasını bilmezsen. Ticaret de böyledir. Bu işlerde her zaman risk alarak kazanırsın. Peki bu yanlış mı? Nasıl bir insan ve karakter yapına bağlı olarak değişir.
Ha bu arada; ben bunu eleştirmiyor, yadırgamıyor veya karşı çıkmıyorum. Ben de klasik memur zihniyeti diyebileceğimiz türde aşırı garantici anlayışa her zaman karşı çıkmışımdır. Burada sana uzun uzun bu yazıyı yazmamın nedeni, bazı kavramların kafanda oturması lazım yoksa çok büyük bir sert düşüş yaşarsın.
Sen doktordan daha iyi kazanıyorum diye hava atıyorken doktorun elinde bir mesleği var ama senin yok. (Azimli olabilirsin, zehir gibi olabilirsin, bir sektörde uzun yıllar bitmeyecek bir açık bulmuş olabilirsin, çok iyi bir ticaret kafan olabilir. Demek istediğim bunlar değil.) Doktorun elinde somut, bütün dünyaca bilinen, kabul edilen bir meslek var. Hatta Türkiye'deki şartlar yüzünden doktorların yurtdışına gitmesi ve bu diğer meslekler için denklik konusu vs. tartışılır. Senin böyle bir mesleğin yokken sadece maddi unsurlarla kıyas yapıp bu cümleyi kuruyor olman aslında tam olarak olgunlaşamadığını ve mevzuyu anlayamadığını gösterir.
Ailen seni anlamıyor ya da senin kötülüğünü istiyor değil. Onlar bizimle aynı jenerasyon olmadığından ilk safhada senin para kazanabileceğine de inanmıyorlardı. Kazanarak kendini kanıtladığını düşünüyorsun ama onlar hâlâ işin geleceği ve uzun vadesi noktasında senin için endişe ediyorlardır.
Ne olduğunu, nerede olduğunu tam olarak bütün gerçekliğiyle kavradıktan sonra yine kendi bildiğini oku. Çünkü aldığın risklerde bütün sonuçları sen göğüsleyeceksin. Bu arada ben sana illa okul oku, ya da illa mesaili bir işe gir falan da demiyorum. Sadece şu alıntıladığım mesajın bana hayatın gerçeklerinden çok uzak olduğunu düşündürdüğü için açıklamak istedim. Özetle önemli olan kazandığın paranın miktarı değil, devamlılığı. Bu yüzden doktor senden halihazırda mesleğiyle hep üstün olacak.