canuzunyol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce şirket kurmadıysanız ve yaşınız tutuyorsa genç girişimci desteğinden yararlanabilirsiniz. Bu destek ile bir yıl bağkur ödemiyorsunuz.
Hocam bağkur ödemesem bile şirketi döndürecek kadar kazanmıyorum. Direkt olarak vergi dairesinde çalışan memura söyledim. Ben şirket açabilecek kadar kazanmıyorum dedim. Ama kazanç elde ettiğim içinde yarın öbür gün vergi cezası alabilir miyim dedim. Evet dedi 50krş kazansan bile ödemek zorundasın dedi. Sistem öyle bir sistem ki senin bir şey üretmemen için elinden geleni yapıyor.

REOREO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bağkurdan ödemek istemiyorsanız harhangi bir şirketten sgk girişiniz olmalı. Bu yaptıgınız ek iş ise kendi işinizi yaparken zaten sgk yapıyorlar ve otomatikmen bagkur düşüyor. Onun haricinde tanıdığınız birinin yanın da sgk gözükebilir her ay düzenli bir şekilde ödeme yaparsınız. Şuan asgari ücret üzerinden sgk 3252 TL ama bu zamla beraber min 4bin TL olacağına inanıyorum. Her türlü cebinizden çıkacak yani.
Hocam aylık 4bin ödeyebilecek kadar kazanmıyorum. Sorun burda başlıyor.

adarsukru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşınız tutuyor ve ilk şirket kurulumunuz ise 1 yıl devlet tarafından bağkur lu oluyorsunuz.
Hocam bağkur ödemesem bile şirketi döndürecek kadar kazanmıyorum. Direkt olarak vergi dairesinde çalışan memura söyledim. Ben şirket açabilecek kadar kazanmıyorum dedim. Ama kazanç elde ettiğim içinde yarın öbür gün vergi cezası alabilir miyim dedim. Evet dedi 50krş kazansan bile ödemek zorundasın dedi. Sistem öyle bir sistem ki senin bir şey üretmemen için elinden geleni yapıyor.