mehmetunlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani şuna karşı çıkmayın demek istiyorsunuz; 4.000TL kira zammı yapan ev sahibinin iki ay sonra 8.000TL bile yapsın. Biz kiracı olarak susalım oturalım. Neden çünkü günümüz şartları belli.

Anlıyorum hocam, siz haklısınız ben abartıyorum. Devlet yetim maaşlarına %100 zam yaptı mı? Son olarak bir kiracımısınız acaba? Yanıtlarsanız sevinirim.
Öncelikle ev sahibi değilim, ailemin yanında yaşıyorum yarın öbürgün kendi ayaklarımın üzerinde bir evde yaşamaya çalıştığımda benzer bir sorunu yaşama ihtimalim var bunu belirtmeliyim fakat ekmek, su, elektrik, domates, internet, telefon, tablet, bilgisayar, akaryakıt gibi onlarca şey inanılmaz bir şekilde zam alıyorken bir insan aynı veya daha fazla oranda kira geliri elde etmek neden istemesin ki?

Çevrenizde benzer konutlar atıyorum 10 bin TL'den kiraya veriliyorsa sizin ev sahibinizde 10 bin TL gelir elde etmek isteyebilir ne yazık ki bu konuda da haklı. Bir iş yerinde çalıştığınızı düşünün her şeyi aynı özveri ile yapıyorsunuz tüm iş arkadaşlarınız 10 bin TL kazanıyor siz 4-5 bin TL. Hayat zor, geçim zor deyip 5 bin TL maaşa razı mı olacaksınız bende 8-10 bin TL istiyorum mu diyeceksiniz? Şu 2 yıldır 1 yıl boyunca zam yapmayacağını garanti edebilen profesyonel bir özel işletme, küçük yatırımcı büyük kumar oynar. Ben ev sahibinizin yerinde olsam asgari ücrete orantılanacak şekilde zamlanacak bir anlaşma, sözleşme mümkünse o şekilde bir sözleşme yapmak isterdim. Şuan asgari ücret 11 bin TL, atıyorum ev sahibinizin beklentisi 5-6 bin TL mi dürüst bir şekilde şuan 11.400 TL'lik asgari ücretin yarısı dolar bazında 230 dolar ya 230 dolar yada asgari ücretin yarısı olsun şeklinde en garantisi olurdu. Tabi hukuki - yasal boyutu bilmiyorum.

Bu hatayı geçen yıllarda Türk.net yaptı, zamdan sonra çok tepki aldıkları için zam yaptık ama söz 1 yıl boyunca zam yapmayacağız gibi profesyonelliğe aykırı bir açıklamayı Türk.net Ceo'su yapmıştı. Enflasyondan dolayı söyledikleri o lafı yutup 1 yıl içerisinde tekrar "zam yapmak" zorunda kaldılar. Şuan bir çok işletme, firma orta - büyük ölçekli olsun fiyatlandırmalar - tarifeler yıllık değil 2-3 aylık süreçte belirleniyor. Flu Tv'de İlker Canikligil, Mustafa Seven biz firmalara yıllık reklam ücreti verirdik artık yıl içerisinde 2-3 farklı fiyatlandırma yapıyoruz diye açıklama yapıyor.

Asgari ücrete artık yılda 2 mi 3 kere mi ne zam geliyor enflasyon dolayısıyla, Türk Telekom ve Turkcell 24 aylık taahhütlerinde 12.ay sonrasında enflasyon payı için ekstra daha yüksek fiyatlandırma yapıyor yada 24 aylık sözleşmeler yerine artık 12 aylık sözleşmeler yapmaya çalışıyorlar bireysel - ev tüketicilerinde dahi.