arpej adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamazsanız burada ev sahiplerinin de hakkı yeniyor. Kiracılar %25 kuralına takılıyor işlerine öyle geldiği için ama birde ev sahibi yönünden bakmak lazım. Devletin açıkladığı enflasyon oranları gerçekliği yansıtmıyor ve hergün herşeye zam üstüne zam bugün aldığını yarın aynı fiyata alamıyorsun. Hal böyleyken ev sahibine %25 zam uygulayabilirsin demek bence saçma. Kiracılarında bu konuya biraz empatiyle yaklaşması lazım. Ben 1 sene önce evimi 4250 TL'ye kiraya verdim. Şimdi o muhitte 12 bin TL'den aşağı ev yok. 2+1'ler bile 10 bin TL'den aşağı değil. Benim verdiğim ev 3+1 yeni bina asansörlü. Şimdi piyasa bu haldeyken ben bu adama %25 zam yapıp 5250 TL' mi yapacağım kira bedelini. Burada da benim hakkım yeniyor. 2 ay sonra bende bu kargaşaya gireceğim bakalım neler olacak.
UKHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam.
4000 TL gibi rakama Antalya gibi bir yerde ev kirası yaptıysa bence hiç sesinizi çıkartmayınız ve direk olarak kabul ediniz.
Nedenine gelince şu anda Antalya civarında 10.000 TL den aşağı ev bulmak imkansız o yüzden de eğer ki mahkemeye giderseniz ve çevredeki kiracılarla araştırmaya giderse ve mağlum zam oranlarınıda hesaba katarsa ve hakim ev sahibini haklı bulursa o zaman civardaki evlerle aynı fiyatı vermeye başlarsınız.
Birebir yaşamış ve tercübeye sahip biri olaak bunu söylüyorum hocam
TheLek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ev sahiplerinin de artık hakkı yenmiyor mu ? cidden 1000 2000 4000 diyorsunuz ? bence çok makul davranmış üstelik 5 sene dolmuş ve sıfırdan istediği tutarı belirlemeye sahiptir. isterse 10 bin der ve sizi çıkmaya zorlayabilirdi. belli ki insaflı davranmış.
mehmetunlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonunda aradığım yorum ve öneri. İlginize de teşekkür ederim. Burada çoğu kişi amacımın farklı olduğunu düşünüyor gibi görünüyor, ama asıl amacım ileride problem yaşamamak. Yani yıl başında zam yapıp, şimdi yılda iki kere yapılacak olan zamma karşı çıkmak istiyorum. Avukat ile görüşmeye gideceğim ve artık ne olacağını göreceğiz. Ülke bu durumda olunca ev sahibi veya kiracı suçlu değil, fakat ev sahibi bütün yükü kiracıya yüklememeli.
Şu durumda avukata ihtiyacı olan siz değil ev sahibi olacaktır. Boş yere avukata gidip para harcamanıza gerek yok. Whatsapp üzerinden bana ulaşabilirseniz takıldığınız yerler için bilgi verebilirim size