Ne zaman bu kadar detaylı düşünsem hep tam tersini gördüm, bende paravanlara sanki ana sitenmiş gibi davranma taraftarıydım ama onun yerine
sites.google.com üzerinden sizin ana sitenize benzer makalelerle 10 15 tane sites.google.com site açın
yorum backlinki vurun hem onlar sıralamya gelsin hem siz yükselin
bir çok sektörde bunu yapanların 1. 2. sırada takıldıklarını görebilirsiniz
benzer makale
ler giriyorsunuz, yorum yapıyorsunuz, aslında yazdıgınız şey konuyla örtüşüyor. siz bir yazılımla yüzlerce paravan açıp bırakmıyorsunuz, kendinizle alakalı 10-15 içerik girip, onlara yorum yapıyorsunuz. bir nevi blogları uzun vadeli ilgi ve etkileşim ile besliyorsunuz.
burada kastedilen faydasız çalışmalar, yüzlerce paravan blog servislerinden tek seferde size birer sayfalık çöp bloglar açacak sistemler ile, ana siteniz kadar kaliteli olması tabi beklenmese de bir içerik ve etkileşim devamlılıgı ile beslenen sitelerdir. sizinkisi 2. gruba giriyor.
ayrıca daha önce farklı konularda da değindim, rakiplerin backlink listeleri sizi aldatmasın. onu bir stajyer yapmıştır, iş bilmez bir çalışan yapmıştır vs. daam disavow edebilir onları, siz araçlarda hala backlink olarak görürsünüz ama. faydalı- zararlı konusunda kendi testlerinize güvenmenizde yarar var. yani ahrefste, semrushta gördüğünüz her link, adamların sıralamalarına etki ediyor demek değildir.