@griffinn; Arkadaş isterse kendisi bir psikologa gidebilir, siz herkesin söylediğini kafanıza takmayın. Ben sizin hakkınızdaki yorumumu zaten yaptım, bunun dışında diyeceğim başka bir şey yok. Soruna kafa yorarsanız düşüncenin ardı arkası kesilmez ve insanı yanlışa sürükler. Size önerim olarak kendinize çözüm odağı olarak sorabileceğiniz sorular şunlar olabilir ;
Benim nasıl bir hayatım var ?
Ben nasıl bir hayat istiyorum ?
İstediğim hayatı elde ettiğimde gerçekten huzur bulacakmıyım ? Yani kendim için mi istiyorum yoksa bu hayatı sadece başkalarının huzur bulduğu görüşüne kapıldığım için mi istiyorum ?
İstediğim hayatı elde edebilmem için neler yapmalıyım ve nelerden vazgeçmeliyim ( unutmayın, her seçimin bir bedeli vardır )
Ve en önemlisi, istediğiniz hayatı elde edemeyeceğinizi hesaplasanız bile bunun için zaman kaybetmeden çaba sarfetmeye başlamanız. Emin olun, istemediğiniz bir hayatta yerinizde saymaktansa, istediğiniz hayat için çabalamanız size daha çok huzur verecektir.
İstediğim bir hayata sahibim bu sıkıntı işte, ben hali hazırda sahip olduğum hayatın değerini kıymetini biliyorum elbet, fakat istiyorum ki güzel bir dünya güzel bir gelecek insan çevresini ne kadar iyileştirirse kendisin fayda o kadar görür elbet.
Dünyayı daha iyi bir yer yapmayan, insan insan olur mu? İnsanın fıtratı bu.