keremyagan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar ;

Forumda çokça gördüm ve artık dile getirmek ve sizlerin de görüşlerinizi almak istedim.
Sizin maddi gücünüz bir başkasının maddi gücünden fazla diye siz onlara karşı üstün mü oluyorsunuz? O kişilere istediğinizi söyleyebileceğiniz , onları küçümseyebileceğiniz anlamına mı geliyor bu ?
"benim 1 ayda kazandığım para sülalene yeter" , "ben o parayı haftalık köpeklerime harcıyorum" , "XXX lira mı , o kadar düşmedik" . Bu laflar size de garip gelmiyor mu ? Kazanılan para ile bu denli hava atılması normal mi?
Yorumlara bakıyorsunuz, herkes aylık milyon dolarlar kazanıyor ama aynı kişi 1-2 gün sonra çok cüzzi miktarlara iş almak için/satış yapmak için konu açıyor. Birbirimizi kandırmayalım, milyon dolarları bir ayda kazanan kimse XXXX paraya forumda iş kovalamaz, forumda 7/24 takılmaz diye düşünüyorum. İstisnai durumlar elbet olabilir ama çoğu kişi sırf gösteriş için yorumlara maddi geliri hakkında bir şeyler yazıyor. Maddiyatla bu kadar öne çıkılması sizce normal mi?
(Kimsenin kazancına kesinlikle lafım yok, sadece bununla gösteriş yapmak isteyenleri, daha az kazananları küçümseyenleri anlayamıyorum.)

İyi forumlar dilerim
Güç algısın muhabbeti, otoriten figürün eğilim olsun deyi bunlar. Bakınız Tribalizm yani Kabilecilik ve Sosyal kimlik kuramı