@kriptorehberin;

@Seyit25; Eklemek istedim, sanırsam onca çare denememe rağmen, işbun bozuk rutinlere ve pratiklere karşın haliyle de işbun bozukluk rutinden pratikten pekiştireç alan insanların düzenlilikte buluşmalarını bir türlü sağlayamadım. Çünkü insanlar sanıldığı gibi masum da değiller, masumiyet bir masken bunu da zaten çok değil gelenekselin interaktifi sosyal medyadan görebilirsin zaten, erdem sinyalin biri birini grup için pekiştir kabilen kimlik insanlar her tür sadistliğini caniliğinin üstünü örtmenin kılıfını bulmuşlar , vicdan azabın gidermenin en ilkeli illüzyonu grup içi pekiştirmenin yolunu da bulmuşlar takılıyorlar.

Yani özünde işbun insanlar kötücül ve cani, bundan fıtrat ilkelinden terbiye ödülün bulmuşlar erdem sinyalin çakar lamba çakıp duruyorlar. O yüzden artık ben bu insanları insan diye görmüyorum insansının bir şebeğin orangutan çok değil, sürüsün çiftliğin şehirlerin bildiğin insan entegre tesisleri büyükbaş küçük baş sürü bu kadar basit.

Eskiler ne değin Reaya da haklıydı bilmem lakin ben günümüzün insanlarının tezahüründen siluetinden dolayı haklıyım ne yazık ki.

Elbette Seyit anlayışla karşılıyorum, lakin işbun sıkıntı nedeni izahı edeyim bari.

Bu sessizlik sarmalın nedeni, süreğen şekilde senin eylemsel davranışsal bozukluklara maruz kalman, bundan dolayı da gerek mental gerekse de fiziksel hasar alman, psikolojik fizyolojik yani. Atıyorum doku hasarı da olur ampütasyon da olur yanıklarda olur darp da olur bunlar eylemselin ısrarın halinde terbiye için göreceğin bozukluklar olabiliyor.

Davranışsalın bozukluğa misal , aşağılanma, iptal toplu linç, dışlanma hakaret küfür vesaireler derken biliyorsunuz artık dünyayı.

En ağırından süreğen gündelik hayatın akışı içerisinde bu bozukluklara maruz kalıp duruyorsunuz, birde bunun kompülsiyon boyutunda kronik örneğin cinnetler var linçler var toplu linçler var tacizler tecavüzler var.

Velhasıl kelam terörün vahametin karşısında insanlar işbun bozuklukları sırf zorlantılarını gidermek adına yapıyorlar buna koşullanıyorlar böyle sinirselin rahatlıyorlar semptomlarını böyle gideriyorlar.

Stres travmatik bozukluklar hep böyle, Aslında bilişselin kopukluk bir gerçeklikte, müşahede altına alınası ehliyetleri sınırlanası milyonlardan oluşan psikiyatrik hastaların arasında yaşıyoruz.

Tıpkının Rosenhan deneyi gibi.

Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Davetiniz için teşekkür ederim hocam, ancak katılamayacağım. İnanın bu cümleleri yazarken bile zorlanıyorum. Artık birçok şeye aldırmıyorum, yazıyorum siliyorum. Çoğu şeyi konuşup, yazmaktan bıktım. Artık zor geliyor...
Ve sadece bir tek yaşam hakkınız var, ve bu bir oyun değil, bir sanal gözlüğün gerçeklikte bir oyun dünyasında öldüğünüzde tekrardan doğabilirsiniz elbet , lakin günümüzde bu mümkün değil gerçekte.

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
affınıza sığınarak; tavuk horoz ve yumurta üçlüsünü örnek vermek isterim.

dönen çark büyük o kadar büyük ki değil onu görmek sesimin yüksekliğini bile duymuyoruz o kadar sesi gür çıkıyor.

öğrenmek birşeyi değiştirmez hepimiz kendi dünyamızdayız.

ve, oyun bittiğinde piyon da, vezir de, kral da, soytarı da aynı yere girecek.

selametle.