arpej adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamazsanız burada ev sahiplerinin de hakkı yeniyor. Kiracılar %25 kuralına takılıyor işlerine öyle geldiği için ama birde ev sahibi yönünden bakmak lazım. Devletin açıkladığı enflasyon oranları gerçekliği yansıtmıyor ve hergün herşeye zam üstüne zam bugün aldığını yarın aynı fiyata alamıyorsun. Hal böyleyken ev sahibine %25 zam uygulayabilirsin demek bence saçma. Kiracılarında bu konuya biraz empatiyle yaklaşması lazım. Ben 1 sene önce evimi 4250 TL'ye kiraya verdim. Şimdi o muhitte 12 bin TL'den aşağı ev yok. 2+1'ler bile 10 bin TL'den aşağı değil. Benim verdiğim ev 3+1 yeni bina asansörlü. Şimdi piyasa bu haldeyken ben bu adama %25 zam yapıp 5250 TL' mi yapacağım kira bedelini. Burada da benim hakkım yeniyor. 2 ay sonra bende bu kargaşaya gireceğim bakalım neler olacak.
Adam yüzde yüz zamı kabul etmiş zaten yüzde 25 olsun dememiş, şimdi senesi dolmadan zam yapmaya kalkıyor ev sahibi bu normal mi?

Ev sahipleri şunu bi anlasın. İmzalanan bir sözleşme varsa sözleşmeye uyulmak zorunda. Ekmeğe zam geldi asgarî ücrete zam geldi bağkura zam geldi falan hikaye. Sözleşmeyi takmak ben anlamam diyende dava açarak varsa bir hakkı hakkını arayabilir.

Serbest piyasa herkes evini istediği rakamdan kiraya verebilir ama istediği zamı uygulayamaz maalesef. Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi. Kiracılardan anlayış gösterende var hiç takmayıp yasal oranda zam yapıp işine bakanda var. Ev sahiplerinden yalan dolan ile kiracıyı evinden çıkartıp yeni kiracıya yüksekden kiralayanda var anlayış gösterende. Maalesef günümüzde herkes kendi cebini düşünmek zorunda kalıyor ve yasal olarak oluru neyse o yola başvuruluyor.

Konu sahibi için söylüyorum avukata vekalet 490₺ falan. Avukat ile aranızda bir miktar belirleyip anlaşın ver avukata o ilgilensin. Ben öyle yaptım.

Bayrama kadar çık demeside ayrı bir komedi, ihtar çeksin yasal ihtar süreçlerine uysun, uymuyorsa geçersiz sayılır seni en az 6 ay ileri atar. Belirsiz süreli sözleşmelerde 6 ayda bir fesih dönemidir. Yani örneğin tadilat için tahliye talep ediyorsa 6. Veya 1. Aya 3 ay kala ihtar göndermesi gerek gibi gibi bir sürü detayı var.

Sen 5 yılını doldurduğun için civardaki kiralara göre kiranın yeniden belirlenmesi için dava açabilir, bırak dava açarak ilerlesin.