Merhaba;
Sizi evinden çık deme hakkı yok. Bir yıllık kiralasanız dahi tahliye taahhütnameniz veyahut kira sözleşme bitimine 1 veya 2 ay kala ihtarname çekmez ise sizi keyfi o evden çıkaramaz. Malesef kira fiyatlar akıl alır seviyelerde değil.
Haklı haksız konuşmak bile mümkün değil. Her nasılsa herkez haklı. İşveren olarak geçimimi sağlıyorum çok şükür, benimde kiracım var. kendisinin efendi ve dürüt biri olduğunu biliyorum. Buna binayen kesinlikle zam rakamını o belirler. Evini dürüst ve helal yoldan geçindiren birini zor duruma düşürürek elde ediceğim dünyalık bana faydadan çok zarar verir. Belirmeliyim ki ödediği rakam olduğu bölgeye göre 5te1 ve bunu bilerek gönül rahatlı ile her ay bana zorlanmadan ödediği rakam gönül dairemde 5/100 oluyor. Zor günler geçirdiğimiz bu günler Rabbim herkezin yardımcısı olsun. Elbet bu günlerde geçicek.
Konumuza dönelim, kiralama dan itibaren beş yıl geçtikten sonra kira tespit davası ile %25 in üstünde zam yapabilir bunun haricinde %25 üstünde zam yapar ise CİMER e yazın gerekeni yaparlar.
Saygılar.