Herkese Merhaba,
Ortalama 6 yıldır (2017) yılında Antalya'da bir dairede oturuyoruz. Elimde 2017 yılına ait bir sözleşme bulunuyor ve bu sözleşmede herhangi bir bitiş tarihi belirtilmedi.
Yılbaşında %100 bir zam ile karşılaştık yani 1.000TL'den, 2.000TL yaptılar bir ses çıkarmadık normaldir diye. 6 yıldır her kira zammını yıl başında yapan ev sahibi bugün tekrar %100 zam yapmaya kalkışıyor yani 4.000TL.
Bu olayın çok fazla üstüne düşmemiştim fakat gerçekten çok abartmaya başladılar. Bu yapmaya çalıştığı zamma karşı geldik ve yasal olarak hakkımızı arayacağız.
Eğer kira zammını kabul etmiyorsanız bayrama kadar evi boşaltın dediler. Gerçekten çok şaşkınım yıllardır problem yaşamadığımız, kiramızı aksatmadığımız ev sahibi şuan bizi kaale bile almıyor. Sen bunu ödeyebilecek misin diye sormuyor bile.
Etrafta soruşturduğum kadarıyla %25 üstüne çıkamayacağı, süre belirsiz kira sözleşmeleri 10 yıl geçerli oluyor yani her sene otomatik yenileniyormuş galiba duyduğum kadarıyla.
Bu konuda ne yapabiliriz? Önerilerinizi bekliyorum.
semtinizi bilmiyorum ancak şuan ki dönemde Antalya da bu kadar talep varken bu kiraya oturduğunuz için ev sahibinize teşekkür etmelisiniz bence.