JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mevduat hesabı hakkındaki bakış açınız ufkumu açtı. Buradan yazmaya devam edecek misiniz?
@JTR; bahsettiğim şeyde davranışsal ekonomi burada hem para hem de değer var, fakat değer verdiğiniz zamanda karşılığın alacağınız sonuç bu avam takımında.

O yüzden hak ediyorlar insanlar böyle yaşamayı aslında.

Aslında insanların iyiliği hak etmeleri gerektiğini öğrenmeleri lazım, günümüz konjonktüründe misal yeni neslimiz bundan mustarip şu an, acısını da çokça çekecekler elbet.

Bilemiyorum ki, şirketin işleri zaten bütün vaktimi öldürür ev hali de, kafam bir yandan çok düzgün bir yandan karmakarışık.

Prensipli bir adam oldum hep, etik iyi ahlaklı dürüst hep acı hep acı, herkeste bir erdem sinyalleri hani polis arabaların üstünde çakar lamba var ya onun gibi herkes erdem sinyalleri çakıyorlar her saniye?

İyide bu insanlar neredeler yurtiçinde gezmediğim yer kalmadı, ambalajmış meğerse janjanlı yani.

Örneğin çok değil iki gün önce bir şey yaşamıştım. düşünmenizi isterim üstüne, inanın bana sosyolojik folklorik psikolojik zoolojik çok anlam çıkarırsınız.

Daha yeni kendime gelmişim elime aldım 18.Yüzyılın aydınlanmacılar bir kitap, yenide bir yer açılmış gittim oturdum, neyse kahvem geldi kurabiyeler geldi okuyorum kitabın iki bölümünü bitirdim.

Nezaket de görgü de değil aslında etik diyelim, insanlara dokunmayı severim. Tabağı bardağı götürdüm münasip yere koydum, şeker poşetlerini de çöpe attım. Ellerinize sağlık dedim teşekkür ettim.
Böyle bir kaç günden sonra sohbetin de yaptım, lakin her seferinde bir irrite edici hareketler kaba saba adaba sığmayan davranışlar, elbet samimiyetten ya da içtenlikten değil kesinlikle değil peki neden?

Gözlemliyorum bir yandan da, en kabasından muamele eden müşteriler var onlara, insan yerine koymayan hatta çöpü yere atıp da aldıranlar falan da oldu, onlara bir güler yüz bir iyi davranış bir hoş sohbet? Akrabalığın ilişkisi de yok sen ben gibi diğer müşteri.

Gene tatbikin ettim, eğer ki kültürün adapte olmak yerine avam bir kültürün içinde elit bir kültür normları sergilersen karşılığın alacaksın bozukluk, Misal ezik bu ya silik tip gibisinden.
Fakat elit bir yerde bahsettiğim davranışı sergilersen karşılığın diyecekler ne kadar da naif düşünceli vesaire.

Sadece bir bu kafeyle alakalı konuşmuyorum, bulunduğum bölgedeki kafelerde hep böyle durum. Çünkü bulunduğum bölgenin sosyokültürel sosyo-demografik yapısı farklı.

Halbuki kafe konseptinin olayı biliyorsunuz 17 18. Yüzyıl tartışma sohbet entelektüel birikim yerleri, Peki şimdi iki kahve içesin havan olsun muhabbeti.

Hayır o kadar alışveriş yapmış kıymette vermiş değerde vermiş, bir de üstüne iş ahlakın etiğin bile sığmayan davranışlarla soğutmak neden? Misal bir kestim ayağı bir daha da gitmiyorum.

Herhangi bir duygu durum bir şeyde yok yani, günü kötü geçmiştir morali bozuktur da değil, sadece değer vermemden kıymetli yaklaşmamdan dolayı beni bu kefeye koyup böyle muamele etti yani.

Ülkemizin durumu bu malesef.