TuNBeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kira kontratında yazan isim kira ödemelerini almadıysa sizin ödemeleri yaptığınız kişiden iade alıp diğerine ödeme yapmanız gerekecektir. Hatta bu konuda yanlış beyan veren varsa bununla ilgili ayrı dava açabilirsiniz. Bu işin en iyi çözümü emlak hukuku bilen ya da üniversitelerin emlak bölümü mezunları olacaktır.

Şuan anladığım kadarıyla kira kontratında ismi yazan kişiye değil de size evin sahibi benim diyerek kendini tanıtan kişiye ödeme yaptınız. Bu durumda hızlı tahliye kararı aldırabilir asıl mülk sahibi hatta kontrat evin gerçek sahibine ait değil ise gerçek sahibi de mahkeme ile tahliye kararı aldırabilir.

Bu bir usulsüzlük olur; Derhal mülk sahibini bulup onunla uzlaşmanız gerekmektedir. Daha önceden kira ödediğiniz kişinin de mülk üzerinde yetki sahibi ya da vekaleti olup olmadığını öğrenmeniz gerekecektir.

Bir başka ihtimal de şu; Bazı emlakçılar ya da simsarlar evleri kiralıyor boş olsa da kirasını ödüyor o arada eve kiracı bulunca acısını o kiracıdan çıkarıyor faiş fiyata evi kiralamak depozito vs peşin kiralar almak gibi sizin şuanda içeride depozito ya da peşin ödemeniz var mı?

Bir de mülk üzerinde itilaf var mı ona da bakınız.
Evi kiraladığım zaman satışıf ofisinde şu olaylar geçti; Site henüz devam eden bir site olduğu için tabuların hepsi site sahibine ait, dağıtılmamış. O yüzden de biz kiralama yaparken tapuda da site sahibinin ismi vardı. Biz evi tutarken de ödeme yaptığım ev sahibi vardı ve onunla birlikte bu işler yürütüldü. Benim anladığım ödeme yaptığım ev sahibi araca konumda gibi. Yani birkaç konut almış ama tüm şeylerle onlar ilgileniyor.

Dediğinize göre o zaman kontratta ev sahibi olan kişi ben bir yıl boyunca ödeme almadım diye beni şikayet de edebilir, haksız mıyım?