selam kendini anlayış ile karşılamıyor ise sen de 3 yıl dolmasını bekleyebilirsin ödemeleri IBAN yolu ile ödüyor isen herhangi bir sorun yaşamazsın asla. bildiğim kadarıyla ev sahibi istemese bile sen sözleşmeyi uzatabilirsin (bunu araştırabilirsin emin değilim) hatta şu an ki güncel fiyat üstüne max %25 zam yapabilir eğer ki oturmak istersen bunu da uzlaşmaya yaparken talep edebilirsin iyi günler
Zaten zammı istenen ölçüde yaptık, ödemelerde de sorun yok hesaba atıyorum her ay zamanı geldiğinde. Yorumunuz için teşekkürler.
Sözleşmesi devam ederken kiracı nasıl çıkarılır?
Sözleşme bitmeden kiracının çıkarılması söz konusu olamaz. Ev sahibinin bunu yapabilmesi için haklı nedenleri olmalı. Bu nedenler başında kira borcunu ödemediği için temerrüde düşürülmesi ve sonrasında tahliye davası açılması geliyor. Kiracıya noterden ödeme için ihtar gönderilip 30 gün süre verilmek zorunda.
Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? (Sözleşme Yoksa)
İhtarda kiracıya en az 30 günlük süre verilmelidir. Bu ihtara rağmen kiracı hemen evi boşaltmak zorunda değildir. İsterse ihtardan sonra 6 ay daha evde oturabilir. 6 ay sonunda kiracı evi hala boşaltmamışsa ev sahibi kiralanan taşınmazın bulunduğu Sulh Hukuk Mahkemelerinde tahliye istemli davasını açabilir.
Bu tip bilgileri bende okudum araştırma yaparken, benimde tek istediğim bana makul bir süre verilmesiydi zaten. En az 2 süre verse zaten polemik yaşamayacağız ama bakalım. Yorumunuz için teşekkürler.
3 yıl önemli değil, kişi kendi oturacağı için her hâlükarda çıkarır hocam.
Evet hocam bu tip bilgiyi okudum, eğer ev sahibinin oturacak başka evi yoksa beni çıkarabilir. Bu bilgiyi bende edindim fakat 2 hafta sonra geliyorum çık deme hakkı yok bence. Bana en az birkaç ay süre tanıması gerekiyor diye düşünüyorum. Şuan ev sahibi bana bunu yapmaya çalışıyor. Yani dün arıyor 2 haftaya geliyorum çık diyor.