Merhaba herkese iyi çalışmalar.
Şirket bünyesinde 100-120 adet bilgisayar kablolu bir şekilde internete bağlanıyor. Fakat bir süredir dhcp verimli çalışmıyor. Örneğin bir kullanıcı molaya çıkacak ekranını kilitliyor ve geldiğinde geri açıyor o esnada ya da mesaisi bitti bilgisayarını kapatıp gidiyor ertesi gün geldiğinde açtığında yine ip çakışması oluyor. Dhcp üzerinde rezervasyon yok statik ip kullanmıyoruz. Yalnızca ip çakışması da değil örn; client ip almış xxx.xxx.1.125 Dhcp'de adres kiralarına bakıyorum listede böyle bir ip yok. Her seferinde gidip ipconfig /release ya da /renew komutlarını kullanıp bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp aktif etmek zorunda kalıyorum. Bu bir nevi yangın söndürmek ancak sonu gelmiyor.
Birkaç yerde araştırdım fakat çözüm bulamadım. İyileştirme adına işe yarayacağını düşünerek Dhcp adres kiralarındaki tüm bağlı bilgisayarları sildim, ardından dhcp ve dns servislerini yeniden başlattım. Fakat ertesi gün yine tekrar etmeye başladı. Konu ile ilgili daha önce aynı sorunu yaşamış, çözümlemiş hocalarımızın tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Ek olarak, Sophos Firewall kullanıyoruz bütün kurallar firewall üzerinde yalnızca ip atama işlemleri Ws2008 üzerindeki Dhcp'de. Acaba bununla alakalı mı diye düşünüyorum fakat mantık kuramadım. İyi sabahlar...