İşte tam da bu yüzden Sümerolog bir arkadaşım piramit metinlerden yola da çıkarak bana bir çok tablet okuma göndermişti ki ben o zaman Özellikle de Yeni Babil'in Süleyman mabedini yıktığı dönemlerde

Bahsettiğiniz tanrılar olmaya başladı, çünkü Süleyman mabedin yıkılması sürgün ve yaşanılanlar çok derin travmalar yaratmıştı ki, Çareyi Yeni babil de gülen oynayan sen ben gibi bir tanrıdan insan biçimcilikte bir tanrıdan tek tanrıya doğru evirmişlerdi.

Elbet Eskinin şehir kralları Sümer kralları da yer yer Obeyd sahipleri de, yan karakterler olarak yerlerini aldılar örneğin Akadlar sık sık giriştikleri savaşlarda gece baskınlar da karşı düşman cin mi insan mı diye ayrım için

kanı kırmızıysa insandır değilse cindir diye düşünürdü.

Tabi Ahameniş Yeni Babil'i yıktığında yani Persler sonranın Partları, İskender gelip de Ahamenişi yıktığı zamandaki süreçte çok gelişti bu Yaho

Yani aslında düşündüğün tanrı Yeni babil üretimi tanrıydı aslı Yaho bu arada.

WebWizard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tanrı, genellikle evrenin yaratıcısı veya evrenin üzerinde mutlak güce sahip olan varlık olarak kabul edilen kavramdır. Tanrı, birçok dinde ve felsefi düşünce sisteminde önemli bir rol oynar.

Farklı dinler ve felsefi sistemler, Tanrı'yı farklı şekillerde tanımlar ve anlamlandırır. Örneğin, teistik dinlerde Tanrı, kutsal kitaplarda veya kutsal metinlerde tanımlanan bir varlık olarak kabul edilir. İslam, Hristiyanlık ve Musevilik gibi teistik dinlerde Tanrı, tek tanrılı bir varlık olarak inanılır ve evrenin yaratıcısı, koruyucusu ve egemenidir.

Ateizm veya bazı agnostik görüşlerde ise Tanrı inancı reddedilir veya kesin bir şekilde bilinemez olduğuna inanılır. Bu bakış açılarına göre Tanrı'nın varlığı veya tanımı bilimsel veya rasyonel bir şekilde kanıtlanamaz.

Bununla birlikte, her dinin veya felsefi görüşün Tanrı hakkındaki kavramları ve inançları farklı olabilir. Tanrı kavramı, insanların inançları, kültürleri ve kişisel deneyimleriyle şekillenebilir.