Bir arkadaşın konusuna yazdım az önce, sonra iki satır hikayesini okudum, okur okumaz da kendimi yine bir moron gibi düşüntü etmekte buldum.

Konu : Her seçimin bir bedeli vardır. Mutlaka okuyun.

Arkadaşın Marmaris'te yaptığı gözlemin açıklamasını yaptım sadece, sanayi odası meslek odası minvalinde.

İki adet anekdota takıldım galiba, bir türlü şu sıkıntımı aşamadım okuma etmeyi düşünmeyi bırakamıyorum bir türlü.

" Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. "

Arkadaşımızın affına sığınarak kendisinden alıntı yapmak istedim bir mukabele izniyle.

tanereker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuan otostop ile gittiğim marmariste çadırımı kurdum ve kamptayım. Öğle vakitlerinde bir turist teknesi yanaştı, yolculara yüzme molası vermek için. Yüzerken baktımki teknenin bir kısmı, bitsede gitsek artık diye bekliyor. Yine bir kısmı, suya 3 5 dakika girip resim çektirip çıkıyor. Çünkü amaç mutlu olmak değil, 2 resim çekip story paylaşabilmek. Bi onların yaptığı masrafa, birde kendi masrafıma baktım ve hafifçe gülümsedim. İnsanlar hayatta gerçekten çok şeyi kaçırıyolar.
Maslow ihtiyaçlar piramidi :

Kast sistemi :

Kapitalizm sosyal kast sistemi :

Bildiğiniz üzere sıklıkla komplo teorisyenlerinin herkesin de büyük resim olarak tasvir ettiği, her şeyi gören göz ve piramit? Hiç düşündünüz mü peki, Bir doların arkasındaki bu ikonla alakalı gerçeği doğruyu?
  • Amerika birleşik devletleri ulusal mührünün arka yüzüdür, ön yüzünü ve arka yüzünü tek tek gösterip işin doğrusunu anlatacağım.
Bir dolar ve Amerika Birleşik devletlerinin, Ulusal mührü ön ve arka tarafı.

Amerika birleşik devletleri, ulusal mührünün gerçek arı duru anlamı
  1. Annuit ceptis lehine onaylıyorum demek Latince akımdan gelmektedir 17.Yüzyıl localardan, Aydınlanmacılar antik yunanca kullanırken loncalar Latince kullanırdı. Her şeyi gören gözde hem evrenin ulu mimarına yani tanrıya atıftır hem de loncalara duvarcılara 17.Yüzyıl lonca mimarlarına atıftır, Mührün ön yüzünden de zaten Amerika'nın kurucu eyaletleri 13 yıldız olarak sembol edilirler, 13 eyalette örgütlü meslek loncalara yani 13 eyalete atıftır. Bu da in god we trust deyişiyle desteklenir tanrıya güveniyoruz.

13 katlı piramit, Amerika birleşik devletlerinin kurucu eyaletleri olan 13 eyaleti, Antik Roma Latince sayılar da, Amerikan Bağımsızlık Bildirisinin 13 eyaletçe ilan edildiği 1776 yılını ifade eder.

Novus Ordo Seclorum ise çağların yeni düzeni demek olup, 17.Yüzyıl'da gerek aydınlanmacıların gerekse de loncaların örgütlü mücadelesinde, Fransa'dan açığa çıkmış kamu diplomasisinin bir tezahürü geliştirilen kast sistemin sınıfsal yapının sosyal sınıfsal kapital kast sistemine yapılan atıftır. Piramidin manası da ezoterik açıdan atıftır, Artık yeni düzen düzenlilik bu denmektedir.
  2. E Pluribus Unum yani çokluktan birliğe ve on üç yıldız, On üç kurucu eyalete atıftır. Bağımsızlık savaşının da sembolik deyişlerindendir.
  3. In god we trust, tanrıya güveniyoruz bağımsızlık savaşında gene sembolik deyişlerdendir.
Toparladığımızda şu söylenmektedir kısaca:

Tanrıya güveniyoruz, tanrı arkamızdadır, tanrı bizim her yaptığımızı onaylamaktadır ve arkamızdadır, yeni düzen budur,

Meselenin özeti:

17.Yüzyılda gerek kilise baskısı Katolik Protestan çatışması gerekse de krallıkların ve derebeyliklerin istibdat ve baskısı, aydınlanmacıları ve isyancıları serbesti elde etmiş loncalara itti.

Lonca diye bahsettiklerimiz, masonlar yani duvarcılar ya da masonluk yani duvarcılık ya da çokça bilinen İngilizce adıyla Liber masons yani özgür masonlar

Kilise inşaatlarında mimaride sembolizm de fayda göstermelerinden mütevellit loncalar şeklinde yani meslek örgütleri şeklinde, kendilerine de karışılmaması koşuluyla kapalı inisiyasyon şeklinde varlıklarını sürdürmelerine müsaade edilmiş, Fransa İspanya İngiltere ve daha bir çok yerde büyük loncalar halinde de birleşmelerine müsaade edilmiştir.

Kilise ve derebeylik krallık baskısından kurtulmanın tek çaresi olarak görülen loncalarda, aydınlanmacılar ve isyancıların uğrak yeri olmuş loncalar da meslek örgütleri büyüdükçe büyümüştür.

Liberal örneğin yani özgürlükçü İspanya'da örneğin İngiltere'de monarşi altında bir parlamentoyu savunanları aşağılamak ve ifade etmek adına kullanılan bir Latin deyim iken.

Bunu tarihimizde elbet Adem-i Merkeziyetçilik ve teşebbüs-i şahsi ekseninde görebilmekteyiz.

Liberalizm yani özgürlükçülük yada Liber masonculuk yani hür masonculuk şeklen monarşi altında bir parlamento yani anayasal monarşi yani meşrutiyeti savunmaktır aslında.

Günümüzde de Liberalizm ve kamu diplomasisi batı kültürü popülizm popüler kültür Batı STK'lar vesaire hep bu tezahürden ibaret ki herkesin yıllardır delicesine merak ettiği şu sıkıntıyı da gidermek istiyorum.

Zaten örneğin ülkemizdeki loncanın açıklamasından bahsi edilen konuyu anlamak pekala mümkün. Loncalar hususunu.

https://www.mason.org.tr/

Hür ve Kabul edilmiş masonlar derneği ?

https://www.youtube.com/watch?v=RdkQcPOuq2o

İşte burada Hür yani Liber , yani ingilizce tam adıyla liber masons bu kadar basittir yani.
  • Günümüzdeki uluslararası piyasa kurumları, otoriteler, sayısız tüzel varlıklar , trilyonlarca trilyonlarca dolarlık mevduatlar, FED yani Federal Rezerv bankası , Uluslararası para fonu IMF sayılamayacak kadar çok işbun günümüz tanımıyla küreselciler işbu muazzam tasarruflar özetle, bağımsız loncaların birbirinden bağımsız bağımlı loncalardır.
  • Eskilerin Reayası çobanlığı İsa'da bir çobandı, günümüzün yeni kast sisteminde kölelik ve efendilik tezahürüdür bu kadar basit.
  • Bankacılık SWİFT finans yaratıcısı işbu loncalardır zaten.
Günümüzdeki liberalizm liberallik işbun popüler kültür kamu diplomasisi de budur yani özetle.

" Bankada mevduatınız olduğu müddetçe, endekslerin listelerin mevduatınız uyduğu müddetçe sizler tanrısınız gerisi köle. "

Kölelik kaldırılmadı yani şekil değiştirdi.

Arkadaşımız yazınca aklıma geldi destekleyici çalışmalarımdan kareler atıyorum

[QUOTE=griffinn;1085386674]Oyunu bozmak mı bu oyun binlerce yılın insanlığın ilk oyunu ama şeklen göstermek isterim.

Örneğin burada Hassuna ve Halaf ilk tanrıcılığın teizmin olayından bahsettim biliyor musunuz? Daha Sümer yok ortada Obeyd de yok.

@kriptorehberin;

Aşağıdaki görselin bilimsel olarak kompozisyonunu şeklen şöyle bir açıklama şeklinde göstereyim.

https://www.youtube.com/watch?v=-PxuVxhD0uQ