Elly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir soru sordum ve bu içeriğinizle karşılaştım, elinize yüreğinize sağlık.Sağlık sektöründeki domainimden vazgeçmek zorunda kaldım. Dediğiniz gibi oranlarda olsa bile zor gibi.
Sormak istediğim bir konu var. Bir de niche bulduk diyeli. Ama cpcsi çok düşük veya reklam vereni yok yine de bu sektöre girmek mantıklı mı? Yabancı bir site satış platformunda hep niş alanında aylık 5000 10000 dolar gibi yüksek rakamlar kazanan kişilerinin anahtar kelimelerine baktığımda cpc sinin olmadığını ama aranma hacminin çok olduğumu niş olduğunu gördüm. Ve kafam karıştı. Cpc 50, 100, 200 dolar gibi yüksek rakamların peşindeyken bu siteleri görmek şaşırttı.Bu konuda yeşillendirirseniz sevinirim.
Bir de Rakip analizi için en önemli şey sizce nedir? Da Pa mi, backlinkler mi içerikler mi yoksa bütünü mü ? @Proxcis;
Saygılar..
Rakip analizinde en önemli şey bana göre yaş + otoritedir. (proje yapılacaksa bütün kriterler.)
Diğer sorunuza gelecek olursak: X anahtar kelimesi 2018'de 500 aratılıyor diye bu anahtar kelimeyi hedeflemediniz ancak 2023 yılında bu anahtar kelime trende girdi ve aranma hacmi 6k olduğunu var sayın
Sizce hangisi mantıklı olur?
Anahtar kelimenin aranma hacminde değişiklik olmayadabilir.
Bu bir risktir ve bence alınması durumunda çok bir şey kaybedilmez.