Değerli arkadaşlar, çok açıldım bu aralar.
Güvencem yok diyebilirim dayanağımda, bir nevi tek tabanca misali, bankada vadeli mevduatta 140 000 vadesiz mevduatta da 12 000 kadar bir param var.
Bir kaç aydır, şartları zorlayıp buraya kadar getirdim. Ev araba derdim de yok işimde gücümdeyim.
Eskiden bir yoksulluk üst sınır, kadar parayı ne olur ne olmaz diye vadesizde tutmaya çalışırdım.
Vadeli mevduatta %30 faizde duruyor para 32 günlük ne olur ne olmaz diye, bu faiz oranında; devlet bankası garanti diye tutuyorum.
- Finansla alakalı pratikler rutinler öneriler kitaplar tavsiye edebilir misiniz?
- Ayda aşağı yukarı 3000 TL kadar bir tasarruf edebiliyorum mevduattan, şahıs şirketi açmak minimum masrafları karşılar mıyım acaba?
- Risk yönetimiyle alakalı önerilerinizi almak istiyorum, vadelide ki mevduatı artık daha da düşürmek istemiyorum, ülkemizin durumunu düşünürsek sınırdayım diyebiliriz herhalde.
- Takas döviz düşünmüyorum, mevduattaki miktarı düşürmeden kendi işime yatırım peşindeyim. Bu aralar riske girecek kadar durumum yok görüldüğü üzere.
Aklımdaki plan :
Aylık vadeli mevduattan gelen parayı bir şahıs şirketi açıp yazılım işlerinde değerlemek istiyorum. Şirket açma muhasebesi falan buralarda minimum yeter diye düşündüm açıkçası, internet üzerinden sanal posla satmayı düşünüyorum yazdıklarımı.
Beklediğim öneri tavsiye vesaireler :
Para yönetimiyle finansla risk yönetimiyle paranın tasarrufun kontrolü bu noktada bariz çok zayıf olduğumu anladım, Görüldüğü üzere düştüğüm durum ortada.
Evim var işim var ama, sanki her şey şu an pamuk ipliğindeymiş gibi geliyor bana.
Önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler.