icldsrvs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar Tecil Bozdurup Bedelli Askerlik Yapmak istiyorum ama prosedürlere hiç hakim degilim
1- tecilmi bozdurup ödeme yaptıktan sonra ne zaman giderim
2- başvuru yaptıktan sonra hemen ödeme yapmam gerekiyor mu ve zamlı fiyattan ödemek istemiyorum
yardımlarınız için teşekkürler.
Başvuracaklara mini bir anlatım yapmak istedim
Elinizi çok hızlı tutmanız gerekiyor, ben bu dönem için 1 hafta önce başvurumu tamamladım. (İşlemleri bir gün içinde tamamen bitirdim.)
Öncelikle artık askerlikle ilgili tüm işlemler e-Devlet üzerinde "Askerliğim" sayfasına taşındı.
Tek bir eksik var, tecil iptal ettirilmiyor, sayfada başvuru ekranı açık gözükse bile ilk önce tecili bozdurmanız lazım (ben bozmadan yoklama yaptım, fakat süreç ilerlemedi tecili bozudurup devam ettim.)
Tecili askerlik şubenizden bozdurun, fakat ilk önce telefondan arayıp telefon üzerinden iptal ettirmeyi deneyebilirsiniz olmazsa gidin.
Tecili bozdurup, asal başvuruyu tamamladıktan sonra, hemen sağlık ocağına gidip askerlik yoklaması için geldiğinizi söyleyin (bir probleminiz yoksa) direkt sağlık belgenizi çıkartıp veriyor. Üzerinde (yedek subaylık/subaylık) yazabilir korkmayın, herkeste öyle, yalnış değil yani.
Daha sonra Askerliğim sayfasında baktığınızda 1-2 saat içerisinde onay düşecek sağlık raporunuz, 3. adım ise MSB onayı, yine bekleyip 1-2 saat içinde onay gelmesini bekliyorsunuz. Onaylandığında 3. onayı göremeden zaten hemen celp tercihi sayfası açılacak.
CELP TARİHİNDE OCAK 2024 - ARALIK 2024 olmak üzere genelecek senedeki 12 ayı öncelik olarak istediğiniz gibi ayarlayıp tercih yapabilirsiniz.
Daha sonra ödeyeceğin miktar yazacak vs, baktığınızda sayfa güncellenmemiş duracak tekrardan, 10-15 dakika bekledikten sonra 2 ay içinde ödeme yapın ekranı cıkacak, bu ekran cıktıktan 30dk içinde bedelli borcunuz kurumlara yansıtılmış olacak, devlet bankalarının hepsinin mobil, internet şubelerinden Ödemeler > Resmi Kurumlar > muhasebat kısmına girip tc yazarak gelen seçenekten ödeyebilirsiniz veya şubeye gidip nakit yatırabilirsiniz. İş bu kadar, takıldığınız bir durum olursa yazın yardımcı olayım.

https://twitter.com/tcsavunma/status...219392/photo/1