Öncelikle blog yapacaksan konun da yazıların da özgün olmalı yani artık kimse, kimsenin hikayesini dinlemek istemiyor. Daha çok herkese hitap edecek bir serüvenin olmalı örneğin kamp, karavan gibi bloglar da yok olmaya başladı bazıları hala popüler olsa da pandemi bittiğinden beri gezginler pek hit değil. Ama ilham veren ya da cesareti olmayanlara cesaret verecek hikayeler blog oluşursa iyi bir hit alır. Tam bu nokta da ise blog sitenin ziyaretçi kapasitesi ve bloğun hızı çok önemlidir. Ayrıca artık sadece Türkçe yayın popülerlik kazanmıyor o nedenle en az 2. bir dil de daha yazılar olmalı örneğin Almanca, Fransızca ya da İngilizce gibi bu arada İngilizce bile çok hit almıyor.
Eklentiye ve Temaya gelecek olur isek; Benim tema önerim "Jannah - Newspaper Magazine News BuddyPress AMP" minimum eklenti kullanarak Blog ve Forum tarzı bir yayın sağlayabilirsin alanında lider bir blogger olur isen mutlaka forum alanına ihtiyacın olur diğer blogger ve fanlarının da seninle birlikte paylaşımlar yapmasını sağlarsın. AMP olması ise tüm mobil cihazlardan erişimi daha kolaylaştıracaktır. Mobil uygulama olmaksızın blog yazılarına hızlı erişim olacaktır.
Geriye ihtiyaç duyacağın yazılım olarak; Yüksek çözünürlüklü resim, fotoğraf ve görsellerini optimize edecek bir eklentiye sahip olman gerekecek.
"Converter for Media" "EWWW Image Optimizer"
Dil Çevirme
"Loco Translate"
Site Hızı ve Performans
"Lite Speed Cache" ya da "Wp Fastest Cache"
Site hızını ve hatalarını kontrol için
"GTmetrix for WordPress"
Mutlaka bunları ve buradaki önerileri dikkate almaya özen göster.
Önerileriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim hocam , yakında tema değişikliği yapacağım büyük ihtimal dediğiniz gibi jannah teması alacağım domainimin pek dediğiniz konulara elverişli olduğunu düşünmüyorum (webinyo.net) fakat farklı dillerde yazılar paylaşmayı düşünüyorum en yakın zamanda bunlara başlayacağım çok vakit bulamadığımdan dolayı aylardır siteyle çok nadir ilgilenip az içerik giriyordum genel bi düzenleme sonrası iyi Hitler elde edeceğimi düşünüyorum