Merhaba, birçok kişi bana soruyor veya forumda konu açıyor sürekli bu konuda.
Önceden elle yazdırdığı içeriklerde başarı elde edememiş ai içeriklerle 1 ayda günde 500+ içerik yazdırarak başarı bekleyen bazı arkadaşlar var. Bu konuda a dan z ye tüm süreçte karşılaştığım soruları edindiğim tecrübelerle yanıtlayacağım.
İsteyene ai ile yazılmış ilk sayfalı içeriklerimi özelden gönderebilirim. Ai ile yazılan içeriklerle sıralama alınır mı?
Evet alınır. Ancak elle yazılmış içeriklerde bile sıralama garantisi verilemiyor. Ai ile yazılmış içeriklerden garanti beklemek bencilce olur. Yazdırdıktan sonra linklerseniz boldlarsanız vb işlemlerden geçirirseniz en azından daha iyi sonuç alma ihtimaliniz artar.
Google veya diğer arama motorları ai içerikleri tespit edip cezalandırıyor mu?
Kesinlikle hayır. Ceza aldıysanız bile yeni açtığınız bir sitede günde onlarca makale yayınladığınız için almış olabilirsiniz.
https://developers.google.com/search...-content?hl=tr
"Nasıl oluşturulmuş olursa olsun yüksek kaliteli içeriğin ödüllendirilmesi" yazısında Google'ın da açıkladığı gibi içeriği kimin veya neyin yazdığı önemli değil. Önemli olan içerik okuyucunun dikkatini çeken güzel ve faydalı bir içerik mi?
Kısaca Google ai içeriklerini cezalandırmaz veya bilerek sırasını düşürmez. Kendim de birçok kez denedim.
Günde kaç ai makalesi yayınlamalıyım ve nasıl yayınlamalıyım?
Günde 5 makaleyi geçmemenizi öneririm. Her makalenizi linkleyip bold vb etiketlerle süslemeniz çok iyi olur. Ayrıca bana 500 kelime makale yaz diyerek yazdırdığınız makalelerden hayır beklemeyin. En azından internette dolaşan promptlardan kullanın.
Ai ile yazılan içerikler özgün mü?
Evet özgündür ancak yıllardır internete günde milyonlarca makale ekleniyor. 100% özgün bir makale bulmak imkansız hale geldi. Ai içerikleriyle artık içerik değerinden çok seo, backlink, site otoritesi vb faktörler devreye girmeye başlayacak. Yeni açtığı sitede sıralama alamayan müşterim de var ai içeriğini direkt yayınlayıp 1 saat geçmeden ilk 3 e giren müşterim de (kanıtlı)
Ai içerikler ile adsense alınır mı?
Evet alınır ve alan birçok müşterim var kendim şahit oldum.
Neden sen veya diğer makale botu sahipleri blog açıp zengin olmuyorsunuz da makale botu satıyorsunuz? 50 tl ye milyonluk e book satmak gibi bir şey değil mi bu?
Kendim için cevaplayayım. Hayır değil. Elbette blog gönderileri vs oluşturuyorum sıralam vs de alıyorum ama adsense vb için uğraşmıyorum. Ancak bir gün adsense hesabımın kapanmasıyla elimin boş kalmasını istemiyorum. Elbette çok güzel zengin olunan alanlar ancak bir yazılımcı olarak bu tür işlerdense kendi otomasyonlarımı kurup satış yapmak daha cazip geliyor.
Bunu chatgpt nin milyarlarca içerik yazdırıp site kurup zengin olmasındansa herkese açması ve bu yola girmemesi gibi düşünebilirsiniz.
Senin yetkinliğin ne bu soruları neden cevaplıyorsun?
Ai içerik sistemim dolayısıyla günde onlarca bu tür sorular alabiliyorum. Ayrıca forum genelinde çok kez şahit oldum. Normail içeriklerin bile garantisi yokken 1 ayda ai içerikleriyle zengin olmak isteyen spam üstüne spam yapan ve başaramayınca konu açıp ai içeriklerinden hiçbir şey olmaz hiçbir işe yaramıyor diyen onlarca kişiyle karşılaştım.
En azından kendi blogumda da ai içerikleri yayınlayan birisi olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Ai içerikleri ile insan içeriklerini nasıl ayırırım?
100% ayırmanın bir yolu yoktur. Detector vb siteler ile veya chatgpt nin kendisine bunu sen mi yazdın diyerek soran arkadaşlar var. Detector siteleri kesin sonuç vermez. Ai içerik yapıştırdığınızda bu ai içerik dedi diye doğru olmaz. Elle yazdırdığınız içerikleri de eklerseniz onlara da ai diyebiliyor.
Chatgpt ye soranlar için geçenlerde makale sitesi olan bir hocamız konu açmıştı. Müşterimiz şikayet etti kontrol ettik özgün bu dedi. Chatgpt ye soruyoruz bir özgün bir özgün değil diyor kanıtlayamıyoruz diyor.
Sonuç olarak tespit edemezsiniz. Ben ederim diyen arkadaşlar için de bariz bir makale olmadığı sürece size ai içeriği verilir ruhunuz duymaz arkadaşlar.
Forumda birçok kez şahit oldum. Adam onlarca ai içeriği satmış. En sonunda baya bir araştırıp ai içeriği bu diye şikayet konusu açıp iade istediler. Kısacası promptunuza bağlı olarak anlamanız pek mümkün değil.
Önyargılarımızdan kurtulalım.
Ai ile yazılmış içeriği nasıl daha insan yazmış gibi gösteririm? https://www.deepl.com/translator
Translate ile
ingilizce > almanca > rusça > türkçe
Şeklinde bir çeviri yapıp
https://www.deepl.com/write
bu araç veya wordai vb yardımıyla dil hatalarını düzeltebilirsiniz.
Son olarak futbolda takım tutar gibi ai içeriklerin çöp olduğunu savunan arkadaşlara sesleniyorum. Arkadaşlar bir şeyi bu kadar savunmayın lütfen. Düşmanlık gütmeyin. Deneyin bir daha deneyin birlikte deneyelim ama işi küfüre kadar götüren arkadaşlarımız var. Her şeyin fanatikliğini yapmayalım. Başarı elde edenler de var edemeyenler de. Hatayı kendimizde arayalım. Başaran kazanan nasıl kazanıyor diye düşünüp yeniden deneyelim. Sıralamanın, adsense onayının vs onlarca farklı sebebi var. Tek sebebi içerik değil.
Elimden geldiğince süreçte müşterilerimden gelen dönüşler de dahil tecrübelerimi yazdım. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman burdayım. Okuyan değerlendiren kendi görüşünü sunan herkese çok teşekkür ediyorum.