VasiTeknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alim ve talebeleri oturuyorken bir adam çıkıp gelmiş. "Efendim, şu kadar param var. Aileme de ben gidip gelene şu kadar para bırakıyorum. Acaba benim param Hacca gitmeye yeter mi?" demiş. Alim de "yetmeyebilir" demiş. Adam "Peki öyleyse gidip biraz daha çalışıp biriktireyim" deyip çıkıp gitmiş. Sonra elbisesi eski olan başka biri gelmiş. "Ben Hacca gidiyorum, istediğin bir şey var mı?" demiş. Alim ondan dua istemiş. O da çıkıp gitmiş. Yanında bulunanlar "Efendim, parası olanı geri çevirdiniz, parası olmayanı da Hacca yolcu ettiniz. Biz bir şey anlamadık" demişler. Alim de "İlk gelen adam Hacca giderken parasına güveniyordu. Güvendiği şey boşa çıkabileceği için parasının yetmeyebileceğini söyledim. İkinci gelen ise Allah'a güveniyordu. O'na güvenen yarı yolda kalmaz." dedi.

Amacınız mutlu bir beraberlik ise israfa düşmeyerek, harcamaları kısarak, eşyaları spotçulardan alarak evlenebilirsiniz. Eğer amacınız "bir kere evleniyorum, gösterişli olsun" ise ne zaman evleneceğinizi kimse bilemez.
Ağzınıza sağlık hocam