Merhabalar,
Başlıktaki sorumu detaylı olarak şöyle anlatayım. Konu hakkında uzman arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Ben İstanbulda ikamet ediyorum. Ankarada bulunan Toki de bir dairem var. İçerisinde kiracı vardı ama sorunluydu. Aidatları zamanında ödemiyordu. Kirayı geç ödüyordu vs vs. 2 sefer ihtar gönderdim. Geçen sene eylül ayının 15n de daireyi habersizce boşaltıp gitmiş. Yönetime aidat borcunu da takmış tabi. Ben sonradan öğrendim dairem yaklaşık 15-20 gün boş kalmış. Yönetimden borç için aradıklarında kiracıya ulaştım ben evi boşalttım anahtarı göndereceğim dedi. Bizimde toki borcu bitti tapuyu alacaktık yönetime iş uzamasın diye xxx kişisinin borcuna istinaden diye not düşerek borcu kapadık ve tapuyu aldık.
Aradan 6 ay geçti yeni kiracı anca bulabildim ve şimdi kiracı su aboneliği almak için gittiğinde 1500 tl lik eski borç çıkmış. Şimdi eski kiracıya ulaşamıyorum. Bu fatura/borç onun adına. Yeni abonelik için bu borcu benim mi ödemem lazım?
Borcu ben ödersem eski kiracının elimdeki bilgilerine göre icra takibi başlatabilir miyim? (Kontratta memur kefili de mevcut)
Nasıl bir yol izlemeliyim, önerilerinizi rica ediyorum