hakan4729 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bireyin yeteneği nedir? Neye meyili daha çok? Hangi derslerde daha başarılı. Bu yönde ilerlemesi sağlanmalı. Daha bugün kendi aramızda şunu konuştuk liseden kimya öğretmenime rastladım geçenlerde aklıma o günler geldi. Avagadro sayısı, normal şartlar altımda, elementler vs vs. bunların hiçbirisi bugün bana lazım değil! İşimle alakası yok ama biliyorum benden başka birçok kişinin de işine yarayan şeyler. Kim neye meyilli ise neye daha yatkınsa o yönde eğitim almalı. Ben en çok ingilizceyi severdim ve çok başarılıydım ama ne yazıkki olmadı. Özellikle lisede fizik, kimya, biyoloji, geometri gibi sayısal derslerle boğuştum durdum sonuç fiyasko... Hatta müzik dersinde flüt çalamadığım için sıfır aldığım oldu. Flüt çalamayınca ne oluyor? Hayatta mı kalamıyoruz? (Meşhur helvacıoğlu flütleri) Eğitim en baştan planlanmalı birey sürekli takip edilmeli yeteneği nedir ona bakılmalı. Müzikse müzik, matematikse matematik, sporsa spor ama çok zor...

TR eğitimi Fabrika gibi girişte hammedeler farklı. Çıkarken tek parça ürün çıkıyor.