Hocam işte burda kendinle de çelişiyorsun, hobi olarak güvenli alana giderek kendimi geliştiriyorum diyor ancak aynı zamanda ortadoğu ile bağ kurarak self defense algısı yaratıyorsun. Modern dünyada kendini savunmak istiyor isen bunu kanun ve yasalarla yapman gerekiyor, silahla değil.
Ek olarak bu durumun tarih ile alakası yok, zira bu tarih örneklendirmesini savaş ve halkın kendini savunması ile ilişkilendiriyorsun, ancak savaşlar devletler tarafından yapılır ve kontrol edilir, savaş durumunda bunu sana sağlayacak eğitimini verecek olan da devlettir.
Rusya ve ukrayna arasındakiler neler? Savaşanların tamamı askermi? Gönülüler sence daha önce ömrü hayatı boyunca eline silah almayan sivil insanlarmıydı? Savaş hani günümüzde masada biterdi ? Bürokrasi ile uzaktan uzağa füzelerle bilmem neler ile ?
Rusya ukrayna savaşı gözünüzün önünde en basit örneği.
Ben kendimi geliştiriyorum evet. Kendimi eğitiyorum. Çevremi, yeğenlerimi aynı şekilde. Devletin bize verdiği yasal bireysel silahlanma hakkını kanunlar çerçevesinde kullanıyorum. Ve bu çok ama çok yetersiz amerika ve diğer ülkelere oranla.