Vema adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Codeigniter 4 ile bir çok proje geliştirmesini sağladık. Küçük, orta ve büyük projelerde sıklıkla kullanıyoruz. Burada önemli olan Framework seçimi değil en iyi hangi framework'e adapte olabileceğinizdir. Bir geliştirici Laravel ile berbat proje yazarken Codeigniter ile mükemmel projeler çıkarabilir. Laravel community olarak karşılaştırılamaz ve rekabet edilemez bir büyüklüğe sahip ancak Codeigniter tarafında çok hızlı ve performanslı geliştirmeler sağlayabiliyorsunuz tek seferliğe mahsus kendi paketlerinizi oluşuturup sonraki projelerinize rahat bir şekilde entegrasyon sağlayabilirsiniz. Laravel içerisinde gelen bir çok paket ve özellik nedeni ile (çoğu geliştiricinin kullanmadığı) Codeigniter ile karşılaştırıldığında daha ağır kalıyor response sürelerini benchmark testleri bulunmaktadır. Laravel yaygın olduğu için tercih edilmektedir. Çoğu müşteri Codeigniter, Symfony ve diğer frameworklere hakim değil. Büyük ölçekli projelerde Codeigniter, Laravel gibi frameworkler değil Symfony kullanılması performans anlamında erişelemeyecek bir düzeye çıkarabiliyor projeyi.
Tavsiye ve cevabınız için teşekkürler hocam. Ben LinkedIn üzerinde paylaşılan iş ilanlarına binayen Laravel dedim. Yapabildiğim kadar araştırma yapmaya çalışıyorum. Symfony duydum ama ilanlarda falan çok göremediğim için konuya dahil etmedim. Symfony önemli bir FW olabilir benim araştırmamı düzgün yapmamış olabilirim. Tekrardan tavsiye için teşekkürler.

yunusdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Laravel > code..
ek olarak bir çok devlet sitesi laravel ile geliştiriliyor
Hocam ben daha çok asp.net şeklinde gördüm. Laravel olduğunu nasıl anlayabiliriz peki?