osmanfurkanaydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurtdışından bir arkadaşım macbook gönderecek. hediye olarak gelecek herhangi bri bedel ödemeyeceğim ancak gümrük vergisi konusunda işler nasıl işliyor bilmiyorum. bilen arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum
Baslikta kargo yaziyor ama konu icerigi yaninda getirecek gibi algilaniyor.Duzeltme yapmakta fayda var bence...

Kargo ile gonderdigi taktirde kargo cok tuzlu olur.Onuda gectim Gumrukte bircok urun incelemeye aliniyor.Eger denk gelirse urunun muadili arastirilarak piyasada ona gore bir fiyatlandirmayla vergilendirmeye aliniyor.Buyuk ihtimal yuksek bir mebla sizi beklebilir cunku Apple urunler ucuz degil.Urunun ne sekilde fiyatlandirilacagida mechul... O konuda kimse kesin bir rakam veya veri veremez. + Gumruk islemleri uzun surecek Mali Musavir isteniyor bazi durumlarda urunu almak icin bir ton devlet dairesine kosusturman gerekecek vs...
Yani kargoyla gelmesi seni hem maddi hem manevi yorabilir.

Ortalama vergi tutari urun fiyatinin %18-20 si oluyor.Masraflar haric.

Eger arkadasin yakin bir zamanda Turkiye tarafina gelecekse yaninda getirdigi taktirde hicbir sorun yasamaz.Kendi urunu oldugu icin vergi-gumruk vb. unsurlarla karsilasmadan sana ulastirabilir.

Bana sorarsaniz Turkiyede sizin icin stresli bir surec olabilir.Hem urun takibi hemde nereye ne odenecek nerden ne yapilmasi gerekli gibi sorunlarla cok vakit ve kafa yorarsiniz.Boyle sureclerde bilinmezlik var maalesef.Aliexpressten dandik bir urun alirken bile farklar oluyor kimi 20 gunde kapina geliyor kimi gumrukte bekliyor/arastiriliyor/vergilendiriliyor 1-2 ayi bulan surecler oluyor.Iyi dusunup tartmak lazim.Haa zaten bedavaya geliyor bana ne cikarsa koymaz,karsilayabilirim diyorsan ve zamanin varsa denenebilir.