Bu ülke insanını anlamıyorum gerçekten, hem refah içinde yaşamak isterler hem de herkesin memur olmasını, bu nasıl olacak peki, herkese devlet bakarsa nasıl REFAH olacak?
Asgari ücretin 2-3 katını alırsa düz memur kim çocuğunu memur yapmaz ki, ülkemizin gençlerinin %90 kpss kasıyor, kimsede özel sektör için yetenek kazanma merakı yok, ben daha hiç duymadım şu fabrikada 2 sene çalışıp tecrübe kazanırım ya da şu esnafla 2 sene çalışıp tecrübe kazanırım diyen, varsa yoksa kpss,
bu işin tek çözümü düz memur maaşı asgari ücretle eşitlensin veya %25 fazla olsun, kpss hayali bitsin, gençler üretime geçsin.
Hocam öncelikle şunu anlamanızı öneririm ;
Asgari ücret bir iş için ödenebilecek minimum ücret seviyesidir. Yani asgari ücret 11bin diye siz herkese 11bin vermek zorunda değilsiniz.
Avrupa ve diğer büyük dünya ülkelerinde asgari ücretle çalışanların orano %5-%10 seviyelerindedir. Bu oran Türkiyede %50 civarı.
Kaldı ki senin askerin, polisin, sağlık personelin, öğretmenin, maliyeci memurlar vasıfsız personel mi ? sadece kpss den aldıkları puan mı iş yapıyor ? yoksa bu kişilerin çalışma hayatlarındaki kazandıkları tecrübeleri önemli değil mi ?
Bence burada memurlara suç bulacağınıza işçinin hakkını vermeyen patronlara suç bulun. Büyük patronlar kazandıklarını daha adil dağıtsalar emin olun refah seviyesi daha da artar.
- İşçi mesaiye kamak istemese bile kalır üstelik mesai parası vermezler.
- Yıllık izinlerini istedikleri zaman değil işlerin az olduğu zaman kullandırırlar.
- Bi ihtiyaç halinde izin almak için yüz eğersin onunda ücreti kesilir.
- Fabrikada arıza olur sayım olur duruş olur zorunlu yıllık izin kullandırırlar.
- Sendika gibi haklar bir kısmınında yoktur.
- Patronlar için genelde karlarının sadece %10u personel maaşıdır. Kalanı kendine kardır.Bu oran %50 olsa kişi başı maaşlar artlarsa refah seviyesi dahada artar.
Gibi gibi gibi bence sorun memurlarda değil kapitalizmden beslenen patron tayfansında