Merhaba Şubat ortalarında oyun kanalı açtım ve sadece telefon ile bir süre idare ettim, yani hem oyun kaydını hem montajını ve hem de Youtube yükleme işini telefon ile hallettim. Şuan bilgisayarım ekipmanım hepsini dizebildim, bu aşamaya kadar yaşadığım tecrübeleri madde madde yazacağım umarım faydası olur.
- Yeni başlayan oyun kanalları kesinlikle 3A dediğimiz büyük oyunlarda kayıt almasın
- Tek bir oyuna odaklanın genellikle çok oyunculu ama çok da popüler olmayan bir oyun olsun.
- O oyun hakkında ya çok bilgili yada çok bilgisiz olun ki çok bilgisizler bilginizden, çok bilgililer de sizin bilgisizliğinizden yararlansın.
- Yorumlara cevap verin.
- Paralı satılan eğitim paketlerinden e kitap vs uzak durun onların anlattığı her şey internette var.
- Ekipman önemli iyi bir ses ve görüntü kesinlikle şart.
- Montaj kısmında kesinlikle komik ara sahneler kullanın, sessiz kaldığınız kısımları kırpın ki insanlar sıkılmasın.
- Canlı, akıcı, esprili ve yüksek perdeden konuşun ki mıymıy olanı kimse dinlemez ( öz eleştiri: bu kısmı bende pek beceremiyorum hala)
- Bu işe girecekseniz bu işe girin yani disiplinli özverili çalışkan olun bu sizin işiniz ve ne ekersen onu biçersin zamana uyun. Ben günde bazen 11 saat çalışıyorum eve gelip aileme zaman ayırıyorum herkes yattıktan sonrada kayıt alıp, montaj yapıp yükleme yapıyorum günde 2 video yani gece 2 3 gibi yatıp 7 uyanıyorum. Çocuk uyanırsa onu sallıyorum yani bazen hiç uyumuyorum.
- Videolarınızı kısa tutun 15 dk geçmesin.
- Sabırlı olun bana ilk zamanlar ayda 5 abone gelirken sonraları haftada 5 abone geliyordu şuan günde 5 abone geliyor. 3 tane katıl üyem bile var. Bu rakamlar büyük kanallara bakıp büyük düşünenler için küçük ama benim için çok çok iyi rakamalar.