Dostlar merhaba 500 bin lira kadar param var aklıma yapılabilcek tek fikir petshop olarak görüyorum şuraya buraya yatırım yapmak pasif gelir elde etmek vadeye koymak vs istemiyorum ticaret yapıp sıcak para kazanmak istiyorum. Sizce olur mu veya önerebileceğiniz başka iş türleri var mıdır ?
Merhaba, sanıyorum Petshop sektöründe forumda ki en tecrübeli bir kaç kişiden biri olabilirim.
Eğer güler yüzlü atak biriyseniz yada bu tarzda işini sahiplenecek bir yakınız varsa düşünmeden açın dükkanınızı ve sıcak paranın tadını çıkartın. Pazar yerlerinde online mağaza da açabilirsiniz ancak sadece fırsat ürünlerini satmak yada elinizde kalan malları satmak için kullanın o kısmı, direkt bilinen markaları satmak için kullanırsanız ay sonunda boşuna çabaladığınızı görmüş olacaksınız.
Örneğin siz Pro Plan markasından 10+1 alırken x firma örneğin: K**ey P*****ma 10+5 hatta sene sonunda 10+6 alıyor o nedenle rekabet etmeniz imkansız. Dükkanın işlek yerde olması, hayvan besleyen kişi sayısı v.s bunlara girmiyorum zaten standart şeyler.
Olmazsa olmaz;
Güler yüzlü hayvan sever bir çalışan (En önemlsi)
Paket servis (Mutlaka 2 kg mama da olsa servis yapın müşteriyi kırmayın çünkü x müşteri bugün 1 kg mama alırken yarın 10 kg alabiliyor, uzun süreli düşünün)
Google maps ve bölgesel reklam.
Başarılar.
Not: kuş yemi v.s bunlar çok çok az satan şeyler artık, yine dükkanda en çok satacağınız ürünleri potansiyel olarak sıralamak gerekirse;
Kedi kumu
Kısır kedi maması
Yavru kedi maması
Tavuklu yetişkin kedi maması
Yaş kedi maması
Köpek maması ve türleri.
Son bir ekleme: Kapalı mama satışlarından çok kazanamazsınız ama 1 kg açık mamalar güzel kar oranı bırakmakta, zaten detaylı araştırınca göreceksinizdir bunları.