Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kalmayacak. Ancak herkesin beklediği gibi düşüş yerine yükseliş olacak bence. Yeni Maliye ve Hazine bakanlarının en büyük vaatleri ve güven topladıkları konu faiz artırımı. Kurun önümüzdeki 2 yıl içinde faiz sürekli artırılarak tek haneli rakamlara düşürülmeye çalışılacağını düşünüyorum. Başarılı da olurlar. Tahminimce yıl sonunda asgari ücret 600 dolar bandına çıkar. Bunlar tamamen benim düşüncelerim. Aynı zamanda Türk Devletlerinin IMF tarzında bir türk bankası kuracağını da duymuştuk, bu durumda da ülkeye fazlasıyla döviz girişi olacağından önümüzdeki aylarda yapılacak hamlelerde dövizde ve altında büyük düşüş gerçekleşir bence.
Keşke dediğiniz gibi basit olsa , fakat 18 aydır cari açık veren bir ülkede yaşıyoruz. Cari açık yıllık 60 milyar doları geçmiş , ve bu kadar döviz ihtiyacı olan bir ülkede , dövizin düşme olasılığı yok.

Ayrıca kendi merkez bankamızın 2023 yıl sonu dolar beklentisini 23 tl den 26 tl ye çıkarması demek , yukarıda yazdığımı destekliyor. Ülkenin çok acil dövize ihtiyacı var . Yıl sonu dolar kurunun 28-30 TL arasında olacağını düşünüyorum.