12 yaşımdan beri yazılım geliştiriyorum. Bir şirkette ön yüz geliştirmeleri yapıyorum ayrıyetten arka plan geliştirmelerine de destek veriyorum.
neden bana bu maaşları veriyor derseniz piyasa çok garip "merhaba dünya" yazmayı öğrenen insanlar 20-30 bin gibi rakamlarla işlere başvuruyorlar. Kendilerini iyi pazarlıyorlar aslında. Daha sonra 2 aylık deneme sürecini geçemiyorlar. Haliyle şirketteki işler sarpa sarıyor. Eğer yazılım şirketi güzel kazançlar elde ediyorsa hiç düşünmeden istediğiniz rakamı verecektir hocam. Çünkü yazılım departmanı bambaşka bir olay. Herkes yazılımcı olabilir ama herkes o algoritmayı kurup bir yazılım geliştiremez.
misal benden önceki arkadaşı kötülemek amacıyla değil yazdıklarım. Bir kod yazmış bir sorguda yapacağı işi 4 sorguda yapmış. Belki o anki ruh haline bağlıydı bilemiyorum ama yazılım dediğin aslında bu. 4 sorgu değilde tek sorguda o isteği atıp doğru hesaplamalar yapabiliyorsan yani algoritma mantığın iyise iyi bir yazılımcı olursun. Hee geriye ne kalıyor kod ezberlemek...