Sırf yazmak için yazmışsınız.
Resmi Gazetede yayımlanan Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik ile evcil hayvanlar için mikroçip takılması zorunlu hale getirilmiştir. Yönetmeliğe göre
31.12.2022 tarihine kadar kedi, köpek ve gelincik sahiplerinin mikroçip taktırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayanlara, 5199 sayılı kanun kapsamında 1634 TL ceza uygulanacak. İl, ilçe müdürlüklerine ya da bakanlıkça yetki verilen kurum, kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere ilgili beyannameyle başvuru yapılarak hayvanlar kayıt altına aldırılabiliyor.
Mikroçip takılmayan hayvanların tespiti, el terminalleri (mikroçip okuyucular) ile yapılacak. Herhangi bir aşı ya da tedavi uygulaması sırasında mikroçip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları, il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilecek ve sahibine para cezası uygulandıktan sonra mikroçip uygulanarak kayıt altına alınacak.
Çip taktırdıktan sonra evcil hayvanını sokağa bırakanlara da 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak.
diyorsunuz! sizde sırf cevap vermek için yazmışsınız,
ya kendim bizzat şahidim burda bizim universiteli arkadaş kedi aldı sahip çıkamadı kimin üstüne atayım diye kara kara düşünüyordu, yavruları vardı onları dağıttı onlarada ne oldu bilmiyorum, kanunda çıktı diye sanki herkes koştu cip taktı bu hayvanların dörtte biri bile cipli değil ve bunu organize takip edecek ciddi bir birim bile yok