Evet; yazılım, reklam, ofis malzemeleri, cihazlar için de ödeme alabilirsiniz. Önemli olan neye niçin ihtiyacınız olduğunu açıklayabilmek. Örneğin Playstation 5 yazıp, "ofiste kafa dağıtmak için" açıklamasını yapamazsınız. Aldığınız tüm cihazlarda belirli aralıklarla kontrol ediliyor, 5 yıl satamıyorsunuz.
Şirket kurduktan sonra iki şekilde yapabilirsiniz; 1) satın alıp faturalarını sunacaksınız ve onaylanan giderler için %75 'i size ödenecek. 2) satıcılardan ihtiyaçlarınız için proforma fatura talep edeceksiniz, Kosgeb'e bu proformaları sunacaksınız. Örnek Macbook M1 yazdınız 20.000 TL. Proforma faturada IBAN oluyor, Kosgeb oraya 15.000 TL ödeme yapıyor. Kalan 5000 TL'yi siz ödüyorsunuz ve ürünü satıcıdan alıyorsunuz. Tüm ürünler sıfır olmalıdır, ikinci elde şartlar farklı.
Ben danışmanlık aldım fakat yararlanmadım. O nedenle söylediklerimin bir kısmı yada rakamlar hatalı olabilir, genel olarak işleyiş bu şekilde.
Gereksiz şeyler değil zaten ihtiyaç olan şeyler alınacak. Bir de kosgeb haricinde destek alınabilecek bildiğiniz yerler var mı ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.