Hocam laravel için xampp ve composer yeterli kendi pc nizde çalıştırabilirsiniz. Önce xampp kurun daha sonra composer, composer kurarken php seçimi olacak orayı xampp nin php si yapın.
serveri açarken de visual code dan php artisan serve yapmanız yeterli yani yine xampp kullanmayacaksınız xampp sadece mysql için.
Laravel için böyle fakat;
kesinlikle sadece javascript öğrenin ve oradan da nodejs e yönelin.
Evet hocam kendi bilgisayarımda Xampp ve composer kurup laraveli denedim. Ancak paylaşımlı hostinglerde kullanmak mümkün değilmiş. "nodejs" baktım aslında hocam ancak web alanının büyük bir çoğunluğu php ile kodlanmış gibi duruyor.
Ben laraveli paylaşımlı hostinge kurdum hiçbir sıkıntı olmadı
Hocam daha az önce hep kullandığım 2 farklı hosting şirketine yazdım. İkise hemen hemen aynı cevabı verdiler. Laravel için "root" yetkisi gerektiği ve linux sunucu almam gerektiğini söylediler.
Hocam codeigniter'ın adaptasyonu çok rahat. Dolayısıyla hızlıca proje çıkartırsınız, eğer burada "script satışı" yapmak amacınız ise codeigniter ile hızlıca yazabilirsiniz. Laravel ise daha kompleks senaryoları inşa edebileceğiniz bir yapı sunuyor. Açıkcası amacınız doğrultusunda codeigniter kullanabilirsiniz. Ancak öğrenmek istiyorsanız Laravel'e bakın derim. Zira codeigniter tarafında kısa bir sürede adapte olabilirsiniz
Peki hocam saf php ile mi kodlamak daha mantıklı olur yoksa codeigniter mı? codeigniter artısı sadece yazımımı kolaylaştırmasıdır? Güvenlik vb. konularda artı sağlıyor mu?