tmrkskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar

Sadece oğlu olanlar yanıtlarsa sevinirim. Ellerinizden öper 22 aylık oğlum var. 2-3 kelime dışında konuşmuyor. Her şeyi anlıyor, dinliyor, yapıyor, istediği her şeyi göstererek ve hareketleriyle tarif edebiliyor ama konuşmuyor. Çoğu zaman ııhh ıhh diyerek her şeyi göstererek anlatıyor. Kızlar daha erken, erkekler daha geç konuşur derler. İnternette araştırma yaptım bu konuyla alakalı güvenilir bir kaynak bulamadım. Genelde tüm yazılar konuşma terapistleri adı altında para tuzaklarına çekiyor. Sizde durumlar nasıl gelişti? Annem 24 aylıktan sonra açılır diyor (sonuçta 2 oğlan yetiştirmiş bir tecrübe) farklı kişilerden de bilgi almak isterim.

Not: TV ve Çizgi film sadece yemek yedirirken açıyoruz evde tv hiç açılmıyor, her akşam kitap okuyarak yatırıyoruz, sürekli konuşuyoruz
Hocam öncelikle allah bağışlasın. Benimde bir oğlum var şuan 3 yaşına girecek. Sizinle benzer sorunları yaşıyordum. Ben size yaşadığım süreci anlatayım gerisi sizde.

Şansa evime misafirliğe gelen bir doktor arkadaşım bir çoçuk doktoruna götür dedi. Bizimkisinin bir sorunu da şuydu yanında köpek havladı dönüp bakmıyordu. Çocuk doktoruna götürdük saolsun önce KBB ye sevk etti onun eşliğinde KBB de kontrolleri bitince kulakta herhangi bir sorun yok dediler. Sonra çoçuk psikolojisine sevk etti oradaki doktor ortalama 2 saat sürenin sonunda otizm teşhisi koydu. Şuan özel eğitim alıyor, ayda 2 defa cocuk psikoloji doktoru tarafından takip ediliyor ve kısmen de olsa hafifte olsa düzelme var. En kötü git gel demeye başladık 4 ayın sonunda.O yüzden bir doktora gözükün derim bence. Bizimki de görünürde bir sorunu yoktu.

Geleyim erkek çoçuk geç konuşur muhabbetine bunu bize 100lerce kişi dedi keşke dinlemeseydim diye kendime çok kızıyorum.
Ve hatta ben konuyu doktora da açtım hastane de önümde 2 yaşında konuşan erkek çoçuğu gösterdi.
Velhasılı kelam uzaktan sallamak kolay insanlara her işi bilene bırakmak lazım bilmiyorsan da susmak lazım. Yok çoçuk büyütmüş vs v her çoçuk bir değil her insan nasıl farklıysa çoçukta öyle.