Benim kedimde dişi scottish fold ismide LİL

benziyor.
Yaş mamayı 2-3 haftada bir verebilirsiniz hem diş hem de kedinizin sağlığı için kuru mamaya alıştırın. (Yaş mamaların su oranı fazla olduğu için kedinizin su tüketimini de azaltacaktır.)
Alerjik yapısı varsa tavuklu mamalar yerine ton balıklı mamaları kullanabilirsiniz (veterineriniz bu konuda fikir verecektir.)
Malt macun tüy yumağı için mutlaka kullanmanız gerekiyor.
Devamlı kuru mama değiştirmeyin benim tavsiyem ND markasının yavru (kitten) mamasını 1 yaşına kadar kullanmanız yönünde.
Bu cinslerin hastalıklara özellikle eklem rahatsızlıklarına yatkınlığı oluğu için mutlaka düzenli veteriner kontrolüne getirip aşılarını ihmal etmeyin.
Su tüketimi az ise mutlaka kedi su pınarı edinmelisiniz (Fiyatları biraz pahalı ama yapacak bişey yok)
Tasmayı kullanmanızı tavsiye etmiyorum girip çıktığı bir alana takılma veya ağzıyla çıkarmaya çalışırsa çenesine takılma ihtimali mevcut.
Maması ve suyu yan yana olmasın ayrı yerlerde olsun.
Gözlerindeki çapakları bayanların kullandığı makyaj temizleme pamuklarını soğuk çaya batırıp düzenli silebilirsiniz. (biraz büyüyünce kendisi temizlemeye başlayacak)
Tüy dökmüyor demişsiniz ileride biraz büyüyünce dökecek

tüy dökümü olduğu zamanlarda kediler için olan taraklardan (Furminator denilerden değil ama) almanız gerekecek.