Diş hekimi veya klinike bağlı bu durum.
Aynı hekim yapacaksa alınmayabilir. Bir başka hekime gittiyseniz alması lazım, normal olan bu. Tabi şu da var; her girişim ayrı bir işlem olduğu için aynı hekim de olsa para talep edebilir. Etik kısmında ben olsam para almazdım.
Kanal üzerine yeni kanal yaptırmak uzmanlık isteyen birşey. Yanlış yapan doktorunuz sadece diş hekimiyse tekrardan kanal yapamayacağını söyleyebilir ve sizi endodonti uzmanına yönlendirebilir. 2020 yılında diş hastanesinde yapılan yanlış kanal tedavisi için özel bir diş hekimine gitmiştim ve kendisinin uzmanlık alanı olmadığını dişi sadece çekebileceğini söyleyip, beni başka bir endodonti uzmanı doktora yönlendirmişti. Yönlendirdiği doktorda kanal tedavilerinin iki çeşit olduğunu söylemişti. Birincisi tekrardan kanal tedavisi yapılabilen malzemeden yapılan kanal tedavisi. İkincisi ise üzerine tekrardan kanal tedavisi yapılamayan malzemeden yapılan kanal tedavisi. Bunuda dişin içine girmeden bilemem başlayalım duruma göre oluyorsa yaparım ama olmayan malzemeden kullanıldıysa dişi çekmem gerekir demişti. Ve 2020 yılında 2700 tl para ödemiştim. Yapılan dişim hala sağlam duruyor. Tecrübemi paylaşmak istedim. Geçmiş olsun.
Dediğin durum başıma geldi. 21 haziranda randevum. Bakalım, hekim ne diyecek.
Geçmiş olsun .Onam alındıysa sizden ücret talebinde bulunabilirler , imzalanan onamların bazılarında böyle şeyler oluyor hekim çok yoğun değilse ücret talep etmiyor .(özel klinikler için )
Fakat şöyle bir durum var kanal olan dişin başarısız olduğu kanısına siz değil hekim karar vercek ve bazı etmenler ışığında ;
özelde endo uzmanı az olduğu
ekstra zaman ve yorgunluk getirdiği
her hekim öylece kanal yenilemesi yapamıyor yeterince uzmanlaşmamış veya uğraşmak istemiyor dolayısıyla
dişiniz çekime gidiyor .
tavsiyem bir devletten veya üniversite hastanesinden genel muayene randevusu alıp endoya sevk edilmeniz diş kurtarılabilir durumdaysa eğer varsa üniversite hastanelerinde özel muayene ücretiyle direk uzmana işlem yaptırılıyorsa o daha da iyi üniversiteler bir nevi özerk olduğu için kesin bir şey diyemiyorum.
Hocam kanal tedavisi vücuda bağlı bir şey olduğu için doktor her şeyi doğru yapsa da sorun yaşayabiliyorsunuz. Dolayısı ile muhtemelen ücret alacaktır aynı doktor ise, farklı doktor zaten alacak.
1 Aydır dayanıyorum artık canıma tak etti ve tekrardan gittim , detaylı bir şekilde sorunu anlattım artık bir sorun olduğunu sonun da kabul ettirebildim ve tedaviyi tekrarladı sinirler olan kısımları iyice temizledi iğne vurmadı bilerek iğnesiz kanal tedavi yaptı tekrardan bol bol ilaç koydu üstüne geçici dolgu çekti şuanlık gevşedim biraz ücretde almadı perşembe tekrardan gideceğim bilgileriniz için teşekkürler.