Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğiniz üzere her şey uçup gidiyor. Zamanında alabilecekken almadık şimdi ise ev araba fiyatları almış başını giriyor. Artık almak imkansız geliyor. Evlenmeye kalksam düğün masrafları bi ton borç zaten. Birde kiraya geçsem tek maaş zaten kiraya gider. Büyük şehirde yaşayan nasıl yaşıyor bilmiyorum. Bir kaşar peyniri alıyoruz 200 lira gidiyor. Ayakkabı alayım diyorum ideal kaliteli bi ayakkabı 1k dan aşağı imkansız. Yani bi ayakkabıya o kadar vermek bizim gibi 11-12 bin lira ile çalışan işçiler için çok zor. Yani şuan aile evi bize ait zamanında neyseki almışlar. 10 sene önce babamla 18 bine aldığımız araç şuan 200 bin ama neye yarar. elimizde bunlarda olmasa bitmişiz. Yani eve şuan emekli maaşlarıyla 5 maaş giriyor ama ortada doğru düzgün kalan para yok ne bir yere gidip yiyebiliyoruz. Kirada olup evli olanlara gerçekten şaşırıyorum nasıl başarıyorlar. Evlensem bizimkiler destek vermese bitmişim

Kişisel algılamayın, sistemden şikayet edenlere genel olarak yazıyorum.

Geç kaldığınız doğru ama ev, araba almakta değil. Uyanmakta geç kaldınız. Bu saatten sonra sistemden şikayet etmenin kimseye faydası olmaz. Artık tren kaçtı. Sorunu çözmek için sorunun kaynağına gitmek lazım. Çoğunluk sorunun sebebinden memnun ama ciddi bir sorun olduğu konusunda hem fikir. Ülkemizde çoğunluk sorunun sebebinden kurtulmak yerine sorunun sebebiyle yaşamayı tercih etti. Ve şükretmeyi tercih ediyor. Sorunun sebebinden kurtulursak, daha büyük sorunlar gelecek korkusuyla sorunun sebebinden kurtulamıyorlar. Sorun kendiliğinden çözülsün istiyorlar.

Araba fiyatları, galeriler yüzünden yüksek.
Ev fiyatları ve kiralar, ev sahipleri yüzünden yüksek.
Market fiyatları, market sahipleri yüzünden yüksek.
Meyve, sebze fiyatları manavlar yüzünden yüksek.
Et fiyatları kasaplar yüzünden yüksek.
Ekmek fiyatları, fırıncılar yüzünden yüksek.
Dolar, Altın, dış güçler yüzünden yüksek.
vs. vs.