kusura bakmayın ama bu sizin hatanız. tr*ndyol gibi beş para etmez platformların totosunu kaldıran sizsiniz. Kuponu platform veriyorsa bu bedelli sizden kesemez. Hiç bir platform satıcıyı bu denli mağdur etmiyor. Hepsinin sözleşmesini okudum. Mağaza açarken sözleşmeleri okusaydınız zaten açmazdınız. Açtıysanız size "yapacak bişey yok geçmiş olsun" deyip geçerler böyle.
Şu an haklı olmasanız da ileriye dönük düşünüldüğünde kullanıma devam edersek haklı olabilirsiniz.
Platformu eleştiren herkes bir gün burada satış yapmak zorunda kalacak. Bunların en başında bende geliyorum. Çünkü pazar burada dönüyor. Belki sömürücü bir işletme tarzı olabilir, çoğu kuralları ile alıcıyı koruyabilir ama hiçbir işletme yeni sitesinden günde beş sipariş alamaz. Google durumu ortada, siteye reklam çıkıyorsunuz boş ziyaretçiler geliyor. Google'ye boş reklam ücreti vermektense asıl amacı alışveriş olan Trendyol müşterisinden sipariş alarak komisyonu ödemeyi tercih ederim. Bu ömür boyu oradan devam edilecek demek değil. Elbette sitemiz için çalışmaları daha yoğun yapıyoruz. Belli doygunluğa ulaşılır, sonra Trendyol mağazası kapatılır. Ama ticarette boş oturmak insanı yorar. Bu yorgunluk fiziki değil, zihinsel olur. Bu durum size pek çok yanlış girişim ve hatalar yaptırabilir. En büyüğü de işinizi yürümüyor diyerek vazgeçmenize sebep olabilir. En azından o tarafta biraz daha düşük karlar ile cebinize para giriyor. Paradan ziyade bir heves kazanıyorsunuz. Sipariş almanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Belli doygunluğa, bilinirliğe ulaşmış bir site için söylediklerinizde çok haklısınız ama şu an yaptığınız yorum tamamen tek taraflı düşünerek yapılmış. Düşünceleriniz saygı duyarım. Ama her işletme kendini kurtarıyorsa ilk hareketlilik için bu tarz pazaryerlerine girmelidir. En azından sitesinde işleri yoluna ve düzene girene kadar hevesini kaybetmemek için bulunmalıdır.
Biz yeni mağazayız. Öncesinde bu durum var mıdır bilemiyorum. Çok samimi şekilde son zamanlarda bu tarz durumların çoğaldığını ve şikayet aldıklarını söyleyerek, çözeceklerini belirttiler. Bunu zamanla göreceğiz. Aslında buradaki asıl mesele Trendyol'da değil. Asıl mesele bizim insanlığımız..